De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Dat geldt ook zeker voor onze zeeën en oceanen. En die verandering helaas niet altijd positief. Zo hebben onder andere (plastic)vervuiling, klimaatverandering en overbevissing grote impact op het leven in zee. Dat beïnvloedt niet alleen de wereld onder water, maar ook het leven op het land en de mensen die daar leven.

Ocean Witness is een platform met oceaanverhalen voor en door ‘oceaan-getuigen.’ Het toont de veranderingen en welke effecten zij hebben op de oceanen, maar ook op de mensen en hun omgeving. Met deze verhalen laat Ocean Witness de hele duidelijke verbinding tussen mens en natuur zien.

Fabien Cousteau

Maar ‘Ocean Witnesses’ vertellen niet alleen hun verhaal over de problemen die ze waarnemen, maar ook hoe zij zelf bijdragen aan een oplossing. Iedereen kan namelijk zijn of haar steentje bijdragen aan een gezondere oceaan. Jij ook!.

Op de website kun je meer over het programma lezen. Benieuwd naar alle verhalen? Hieronder vertelt Fabien Cousteau over zijn werk. Lees ook het verhaal van Ocean Witness Roziah.

Doe jij mee? Deel hier ook jouw verhaal.

Anderen lezen ook:  Mijn duikavontuur: Home of the seadragon