Al ruim 20 jaar biedt Blue Planet de mooiste liveaboards aan in Egypte. Wij spraken de manager van Blue Planet, Ahmed Farouk Hefni, over wat hun liveaboards zo speciaal maakt.

blue_planet_liveaboard

Wat maakt jullie liveaboard zo speciaal?

Als duiker kun je volop genieten van alles wat de Rode Zee je te bieden heeft. Wrakduiken, drop offs, grote vissen en prachtige koraalriffen, je vindt het er allemaal. Wat onze liveaboard zo speciaal maakt, is de moderne stijl en onze service. We beschikken over ervaren gidsen die je alles over het gebied kunnen vertellen. Aan boord hebben we het lekkerste eten en kun je rustig relaxen. Daarnaast staat veiligheid bij ons vooraan, dus kun je met een gerust hart op reis.

Bieden jullie verschillende routes aan? En welke route is het meest populair?

We bieden safari’s aan van en naar Hurghada en Port Ghalib. Iedere route is uniek en biedt je een andere ervaring. Geniet volop van alle het moois dat de Rode Zee je biedt en ga op zoek naar wrakken of ontdek de prachtige koraalriffen. Bij ons kun je de volgende routes boeken:

  • North & Wrecks: Ga voor een klassieke Rode Zee ervaring. Vaar naar het noorden van Hurghada, waar de Rode Zee zich in tweeën splitst. Je vindt hier prachtige riffen en diverse wrakken.
  • North & Tiran: Vaar naar de beruchte wrakken van de Rode Zee en ontdek de koraalriffen van Tiran. Gelegen aan het begin van de Golf van Aqaba is de populaire duikplek Tiran. De vier riffen vormen de top van een onderwaterbrug.
  • North & Brothers: Een fascinerende combinatie van wrakken van het Noorden en de ‘Brothers’. Beleef het mooiste van de Straat van Gubal, een droom die uitkomt.
  • Brother Island: een prachtige allround tour voor duiker met wat meer ervaring. Deze safari biedt je meer uitdagende duiken, grote drop offs, prachtige koraalwanden en genoeg grote vissen. Een must voor alle Rode Zee fans.
  • Brother & Elphinstone: The Brothers zijn een groep kleine eilanden. Ze vormen de top van twee massieve rifpilaren. Het zijn de enige significante riffen in het gebied en trekken veel vissen aan.
Anderen lezen ook:  Cambodja - Secret Reef

Blue Planet liveaboard duiken

  • Daedalus & Fry Shoal: De Daedalus is een smalle, geïsoleerd rif in de open zee. Het ligt bijna halverwege naar Saudi Arabië. Het enige wat je ziet aan de horizon in de vuurtoren. Een prachtige plek voor mooie duiken.
  • Brother, Daedalus & Elphinstone: Verken de drie mooiste duikplekken van de Rode Zee. Een prachtige allround tour voor duikers met wat meer ervaring. Er valt zoveel te zien dat je niet meer weet waarnaar je moet kijken.
  • St. John’s: Een prachtige manier om het zuiden te ontdekken. De diepe drop offs met kleurrijk koraal in het blauwste van de blauwe zee zijn een ervaring om nooit te vergeten. Haaien en andere grote zeedieren zijn heel normaal op deze plek. Een droom voor iedere onderwaterfotograaf.
  • Daedalus, Zabargad & Rocky Island: Beleef het mooiste wat de Rode Zee te bieden heeft en ontdek de beste duikplekken inclusief Elphinstone, Daedalus, Rocky Island en Island of Zabargad. Duik bij ’s werelds beroemdste duikplekken en ervaar een unieke liveaboard.

Blue Planet liveaboard

Over hoeveel liveaboards beschikken jullie?

Er zijn 5 liveaboards. De Blue Planet tot maximaal 15 personen, Blue Pearl tot maximaal 20 personen en de Blue Storm, Blue Seas en Blue met maximaal 24 personen. Blue Planet is weliswaar de baby van onze liveaboards maar daardoor niet minder snel en ruimtelijk. Deze 27 meter lange boot is perfect voor kleinere groepen. Voor iets grotere groepen hebben we de andere liveaboards. Allemaal ruimtelijk en met een elegant design van binnen en buiten. Geniet van het warme welkom van de crew en de beste duikspots in de Rode Zee.

Anderen lezen ook:  Sharklab - Haaitjes gered van de vismarkt

blue_planet_liveaboard_3

Welke duiken bieden jullie aan?

Over het algemeen bieden wij duiken aan voor sportduikers. Afhankelijk van de ervaringen van onze gasten kunnen we ook technische duiken maken. Om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen vragen wij dat je beschikt over een actueel duikbrevet en eventueel een medische verklaring. We duiken tot een diepte van maximaal 40 meter.

Aan boord bieden we ook twee cursussen aan. Een pro Nitrox cursus inclusief boek en certificaat en een PADI AOWD cursus inclusief certificaat en met de mogelijkheid om het boek erbij te kopen.

 

Meer weten over Blue Planet Liveaboards? Bekijk hun website. Ben je van plan om binnenkort een duikreis te boeken? Check dan zeker ook eerst even hun speciale aanbiedingen.