Altijd al ervan gedroomd om een prachtige reis te maken naar Indonesië? Met de nieuwe DUIKEN lezersreis kun je nu tijdens een heerlijke 9-daagse liveaboard de onderwaterwereld van één van de grootste beschermde natuurgebieden op aarde, het Komodo National Park, bewonderen. Met het schitterende zeilschip SY Raja Laut van Emperor Divers gaan we met een klein gezelschap op avontuur in Komodo. Speciaal voor lezers van DUIKEN Magazine biedt Diving World nu een korting aan van maar liefst € 800 p.p. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek de aantrekkingskracht van Komodo.

 

Komodo is dé plek voor tropische duiken. De liveaboard duiker ontdekt er rustige en kleurrijke ondiepe riffen met honderden rifvissen en vol met ongewervelde dieren tot stroming en diep, koud water met onderwaterbergen, muren en pinakels.  Duizenden soorten vis, waaronder zo’n 260 soorten rifbouwende koraalsoorten en 70 soorten sponzen, wonen in deze leefgebieden. Van zonnevis, manta’s, dolfijnen en adelaarsroggen te pygmee zeepaardjes, sierlijke spookfluitvissen, clown frogfish, naaktslakken tot de blauw-geringde octopus, ze hebben allemaal een plekje gevonden tussen de spectaculaire reeks van kleurrijke sponzen, zakpijpen, manteldieren en koralen; Komodo is de hemel op aarde voor macro liefhebbers. Dugong, haaien, manta’s, minimaal 14 soorten walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden beschouwen Komodo National Park ook als hun thuis.

Manta Komodo DUIKEN lezersreis

Over het Komodo Nationale Marine Park

Het Komodo National Marine Park is in totaal 75.000 hectare groot en is daarmee één van de grootste beschermde natuurgebieden op aarde. Het is tevens een van de meest interessante parken voor reizigers vanwege de diversiteit aan land en mariene leven. De stroming, golven en wind in de eilandenreeks in dit gebied in Indonesië zorgen voor een divers habitat met Mangrove bossen, ongerepte koraalriffen en zeegrasvelden. Komodo en buureiland Rinca zijn geologisch gezien onderdeel van Flores en worden in het westen door de Straat van Sape gescheiden van Sumbawa. In het midden van de straat is de bodem wel tot bijna 300 meter diep. Door de vele eilanden en relatief ondiepe zeeën tussen de westkust van Komodo en Flores ontstaat een snelle stroming. De uit de diepte omhoog gebrachte plankton en voedingsstoffen zorgen ervoor dat deze wateren rijk en goed gevoed zijn. Ideaal voor een aantal spectaculaire duiken!

Zeeleven Komodo DUIKEN lezersreis

Zeeleven Komodo DUIKEN lezersreis

De sites van Komodo bieden koraaltuinen, pinakels, drop offs en rustige baaien of inhammen met zelden geziene beestjes. Zachte koralen en gemakkelijke hellingen worden afgewisseld met supersteile rotswanden en kanalen. Een zandige vlakke bodem met onder waterplateaus loopt over in grillige formaties met harde koralen, grotten en doorgangen. Kortom, er zijn vele prachtige duiklocaties te vinden rond Komodo.

 

Raja Laut Komodo DUIKEN lezersreis

 

Jouw verblijf: Emperor Raja Laut

De Emperor Raja Laut is een schitterend zeilschip van tropisch hardhout met een sfeervol interieur. Vrijheid, stijl en comfort staan centraal bij een liveaboard met Emperor Raja Laut. Het zeilschip biedt plek aan 12 gasten in zes hutten. Dankzij de gastrvrije crew en het kleine gezelschap heerst er een gemoedelijke sfeer op de boot waar je je al snel thuis zal voelen. De reis is perfect voor partners die samen dit avontuur willen aangaan. Voor de DUIKEN lezersreis van september dit jaar zijn er nog drie hutten beschikbaar met tweepersoonsbedden. Iedere hut heeft een eigen badkamer, kluis, airconditioning en ventilator. De overige ruimtes van het schip beschikken ook over airco.

Raja Laut Komodo DUIKEN lezersreis droomreis

Raja Laut Komodo DUIKEN lezersreis hut

Op hetzelfde niveau als de hutten is ook een lounge. Met een grote televisie, bibliotheek, bordspellen en gevulde minibar is het hier goed toeven. Buiten vind je een teakhouten dek met verschillende ligbedjes om te zonnebaden. Ook vind je op het dek een grote luifel met daaronder een eettafel waar zowel Aziatische als Westerse maaltijden worden geserveerd.

Raja Laut Komodo DUIKEN lezersreis lounge

Raja Laut Komodo DUIKEN lezersreis diner

Raja Laut Komodo DUIKEN lezersreis eetzaal

Een liveaboard met de Raja Laut is een bijzondere ervaring. Je vaart een goed doordachte route door een landschap van meer dan 20.000 eilandjes met een goed doordachte route. Er is altijd ruimte en tijd voor verrassingen, bijzondere momenten en onvergetelijke ontmoetingen met de onderwaterwereld.

 

Reserveer nu jouw reis naar Komodo

De DUIKEN lezersreis naar Komodo is van 24 augustus t/m 2 september 2019. De reis is normaal € 3.295,00 p.p. maar is voor lezers van DUIKEN Magazine te boeken voor de speciale prijs van € 2.495,00 p.p.

Bij de reis is inbegrepen:

  • Retourvluchten vanaf Amsterdam (gebaseerd op een Garuda vluchtprijs van € 700 pp)
  • Transfers
  • 7 nachten verblijf aan boord obv. volpension, koffie, thee en water
  • Ca. 3 duiken per dag (behalve op de dag van aankomst en vertrek)
  • Rifbelastingen / marinepark belasting twv US$ 20 per persoon per dag
  • Zekerheid van een ANVR, SGR & ook Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf

Wat niet inbegrepen is:

  • € 15 administratiekosten per boekingsformulier
  • € 2,50 calamiteitenfonds (per 9 personen)
  • Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering indien gewenst

 

Ga jij met ons mee naar Komodo National Park? Reserveer dan snel jouw plek via Diving World.

Komodo DUIKEN lezersreis