Waar kun je mooi duiken op Curaçao? Het eiland heeft een aantal zeer bekende plekken om te duiken. We verklappen je onze Top 5 Topspots Curaçao.

Tugboat

Tugboat Beach is een van de meest bezochte snorkel – en duikspots van het eiland. Waarom? Om de beroemde Tugboat! Na ongeveer 50 meter zwemmen vanaf het strand kom je aan bij het wrak van dit sleepbootje. De Tugboat zonk 30 jaar geleden per ongeluk en rust sindsdien op de zandbodem. Doordat het wrak er al zolang ligt, is het schitterend begroeid met koraal en vissen zijn volop aanwezig. Het diepste punt is 5 meter en het water is altijd erg helder: ook een leuke plek voor snorkelaars dus! De Tugboat is een perfecte plek om in alle rust met je onderwatercamera te oefenen.

Verderop is een drop-off waar je heerlijk langs kunt struinen. De Tugboat is dan een leuke locatie om je veiligheidsstop te houden. Aan de rechterkant van Tugboat Beach is een dokstation waar schepen komen voor onderhoud. Hierbij is nog weleens materiaal verloren gegaan, waardoor je een ketting, enorm anker en andere verwoest industrieel materiaal kunt tegenkomen. Ook deze zijn begroeid met koraal.

Diepte: 5 meter Niveau: eenvoudig

Directors Bay

Dit was het privéstrand van de directeuren van Shell op het eiland. Om haaien te weren, waren speciale hekwerken aangebracht. Sinds de baai is opengesteld, zijn de hekwerken begroeid met koraal en sponzen. Let goed op, zeepaardjes verstoppen zich daar graag! Er zijn geen faciliteiten aanwezig in de baai, neem dus zelf eten en drinken mee.

Anderen lezen ook:  Resort Bonaire is nog piepjong: begin 2020 openden we onze deuren

Diepte: 23 meter Niveau: eenvoudig

Beacon Point

Deze duikstek ligt in de westpunt van Caracas Baai. Duik tussen immense pilaarvormige koralen en geniet van de drop-off. Grote Jacks, barracuda’s en groupers jagen in het diepe. Er kan hier best wat stroming staan dus enkel voor ervaren duikers geschikt.

Diepte: 25 meter Niveau: gemiddeld tot ervaren

Smokeys

Alleen toegankelijk per boot, daarom is de duikstek mooi intact gebleven. Het ligt tussen Spaanse Water en Fuik. Duik tussen een grote dichtheid van koralen met perfect zicht. Kans op haaien en pijlstaartroggen.

Diepte: 20 meter Niveau: gemiddeld

Topspots Curaçao: Sandy’s Plateau

Dit is een ondiep, groot plateau dat overgaat in een met koraal bedekte wand. Je vindt hier veel gorgonen en harde koralen. Kijk goed onder de overhangen waar Caribbean spiny lobsters zich schuilhouden en kijk in de vaassponzen waar krabben zich verstoppen.

Diepte: 18 meter Niveau: eenvoudig

Meer mooie duiklocaties vind je op: www.divecuracao.info

Bekijk ook: Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao