Kom je dit jaar ook weer naar onze stand tijdens Duikvaker op 2 en 3 februari? Want we organiseren weer heel veel leuke activiteiten! Volg bijvoorbeeld een van onze interessante workshops, zoals die van Peter Boots (Bootsy) over onderwaterfotografie. Peter wil je meenemen in de regels voor een betere compositie. Een kort interview met Bootsy over de aankomende presentatie.

Je wil het op Duikvaker hebben over compositie, wat kunnen we verwachten?

Dit jaar wil ik het gaan hebben over de regels van een goede compositie. Het is niet moeilijk om een mooie foto te maken, maar een foto te maken die echt spreekt is een heel ander verhaal. Hierbij moet toch wel rekening gehouden worden met meerdere aspecten. In mijn presentatie ga ik je mee nemen in deze regels en hoe kun jij nu een betere foto maken. Een tipje van de sluier hierbij is het gebruik maken van de Regel van derden. Wanneer je foto-onderwerp niet precies in het midden zet zal deze al veel meer gaan spreken. Tijdens de presentatie kom ik terug op nog veel meer compositieregels en zal ik ook voorbeelden ter verduidelijking tonen.  Het is niet zo dat je een mooiere foto krijgt wanneer je je maar aan zoveel mogelijk compositieregels houd. Onder het mom van “spaar ze alle zes en win een reis!”

Duikvaker Bootsy

Wat vind je van retoucheren?

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik de meeste van mijn foto’s retoucheer. Vaak geeft een opfrisbeurt ze net wat meer “spice&ballen”. Als het een krachtige foto is, is het het waard. In mijn presentatie zal ik dan ook een kort voorbeeld geven van het verschil tussen een geretoucheerde en een niet geretoucheerde foto.

Heb je dit jaar een plaat gemaakt welke je extra is bijgebleven en waarom?

Er zijn verschillende mooie platen gemaakt. Dit jaar heb ik veel onderwaterfoto’s kunnen maken en na een grove schifting heb ik er 3 overgehouden die mijn afgelopen duikjaar representeren. Deze foto’s zal ik ook bespreken tijdens mijn presentatie. Mijn voorliefde gaat uit naar groothoekfotografie. Het is een uitdaging om de foto zo te maken dat je ernaar kijkt als door de ogen van een willekeurige duiker. Toch richt ik mij steeds meer op macrofotografie wat voor mij weer een hele nieuwe en frisse blik geeft op de onderwaterfotografie.

Duikvaker Bootsy

Voor wie is deze presentatie interessant?

De presentatie die ik dit jaar geef is eigenlijk voor iedere duiker die fotografeert interessant. Door middel van wat simpele compositieregels kun je betere foto’s maken, waar je net wat langer naar blijft kijken. En deze toepasbare regels gelden voor zowel compact-, systeem- en spiegelreflexcamera’s.

Programma workshops DUIKEN-stand tijdens Duikvaker 2 & 3 februari:

11.00 uur: Raymond Wennekes, Hoe maak je een winnende foto?

12.00 uur: Stefan Panis, Mijn- & wrakduiken

13.00 uur: Gino van Duffelen, Zorg voor je duikpak: tips over onderhoud voor neopreen & droogpakken

14.00 uur: Bootsy’s Babbels

15.00 uur: Sander Evering, Bommenwerper Boeing B17 & technische duikvaardigheden, van vinslagen tot opstijging

Ear Check: gehele dag!

Volg ons op Facebook en lees de interviews met de sprekers!