Op vrijdagavond 14 april is de derde avond van de reeks foto- en filmavonden in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Daarmee heeft de NOB een oude traditie weer opgepakt die jaren geleden is ingezet door het OFFT.

Na een experiment met avonden in het land en enkele jaren afwezigheid door corona, gaan we terug naar het oude recept van een centrale locatie en bekende sprekers. Het programma is als vanouds gericht op kijken naar mooie foto’s en films en leren van elkaar.

Het programma van 14 april: 

Ronald Faber – Raja Ampat

Ronald opent de avond met de grote première van de Raja Ampat film. Ronald begeleidde vorig jaar een groepje enthousiaste filmmakers op een NOB lezersreis naar het hart van de koraaldriehoek. Met z’n tienen maakten zij een film. Die gaan we bekijken, en de makers vertellen daarna hoe ze te werk zijn gegaan.

Erik de Boer – Tech Talk

Erik praat ons in de ‘Tech Talk’ bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van flitsers. Flitslicht zorgt voor kleur en contrast in je foto’s. Er gebeurt veel op het gebied van flitsers met compacte modellen als die van Backscatter en de nieuwe flitser/videolamp-in-één van Weefine. Erik neemt ze mee naar Nieuwegein.

Filip Staes – Themapresentatie kleurfilters

Filip Staes sluit de avond af met een themapresentatie over kleurfilters. De uitpuilende prijzenkast van Filip is deels te danken aan zijn beheersing van creatieve technieken. Regelmatig neemt hij een setje kleurfilters mee onder water om zijn beelden net die andere draai te geven. Filip neemt je mee in de beginselen van deze techniek, waarover hij nog veel meer kan vertellen in de workshops van zijn Onderwater Fotografie Academie.

Anderen lezen ook:  Uitloden: hoe doe je dat?

In het kort:

Wanneer: vrijdag 14 april 2023
Waar: ’t Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein
Hoe laat: inloop 20.00 uur
Prijs: gratis

Zet in je agenda!

De laatste avond staat gepland op vrijdag 16 juni 2023. Aanvang 20:30 uur, inloop vanaf 20.00 uur in ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein.

Dit voorjaar plannen we de data voor het seizoen 2023 – 2024. Vind je het zelf leuk om een keer wat van jouw werk te laten zien? Neem dan contact op met Rob Aarsen en we vinden vast een plekje!

Foto: Filip Staes