Snorkelen tussen orka’s en misschien ook wel bultruggen… In het hoge noorden van Noorwegen hebben wij de beste plek ter wereld gevonden om orka’s onder water te spotten. In november trekken superscholen haring de fjorden in, waar deze grote zeedieren op jagen. Beleef dit ijskoude avontuur tussen de schitterende fjorden van 7 tot 14 november 2021 tijdens DUIKEN Orca Camp!

De reis

Hoe ziet het DUIKEN Orca Camp 2021 eruit? Iedere dag vertrekken we ’s ochtends vroeg vanuit visserskamp Skjervøy op zoek naar de orka’s. Je hebt je eigen snorkeluitrusting (ook een eigen wetsuit of droogpak) mee. Indien de omstandigheden goed zijn, en de orka’s jagen op een baitball, mag je het water in! Zes dagen lang heb je kans om met deze majestueuze dieren te snorkelen – en wie weet zijn er ook bultruggen! Geniet van de schitterende fjorden en de bijzondere vogels zoals jagende zeearenden. De kans is groot dat je ’s avonds wordt getrakteerd op het Noorderlicht! November is dé beste maand op de mooiste encounters met orka’s en door hun jarenlange ervaring in whale watching weten de schippers precies waar ze moeten zijn. Tijdens deze reis gaat er een Nederlandse begeleider mee.

 

Wat krijg je?

  • 7 overnachtingen Noors vissershuis (4 personen per huis; 2 slaapkamers, woonkamer+ keuken, gedeelde badkamer)
  • 6 dagen whale watching of snorkelen
  • Kleine groepen op de boot (max. 6)
  • Schipper met jarenlange whale watch ervaring
  • Noorderlicht

Kosten whale watching: € 2.390
Kosten snorkelen: € 2.990

Wat moet je zelf regelen?

  • Vliegticket naar Tromsø of Sorkjøsen
  • Maaltijden zijn niet inbegrepen
  • Snorkeluitrusting
Anderen lezen ook:  Zo maak je indrukwekkende onderwaterfoto's

Kijk voor alle info op de site van Wildlife Observations Worldwide.

Meer weten over dit avontuur? Lees onze reportage in DUIKEN 1/20 en bekijk de vlog!

Inschrijfformulier DUIKEN Orca Camp 2020

*Wildlife Observations Worldwide doet haar uiterste best om de mooiste encounters te verzorgen. Toch is de natuur onvoorspelbaar. Indien er geen orka’s worden gevonden of indien het slecht weer is, is er geen refund. DUIKEN Magazine organiseert deze reis in samenwerking met Wildlife Observations Worldwide, maar de boekingen lopen niet via DUIKEN Magazine zelf. Ook is DUIKEN Magazine niet aansprakelijk voor de reis. Voor vragen kun je terecht bij de Wildlife Observations Worldwide.