Naar aanleiding van ons vorige bericht waarin we vroegen wie orka’s spotten ook op zijn bucketlist heeft staan, ontvingen we veel vragen over de kosten van de lezersreis. Bijvoorbeeld over de prijzen van de vlucht, het huren van een droogpak en de kosten ter plaatse. 

Datum & Plaats

De reis staat gepland van 8 tot 15 november 2020 en de thuisbasis is visserskamp in Skervøy. Het adres is Strandveien 150A, 9180 Skjervøy, Noorwegen.

Vlucht

Een vlucht vanuit Schiphol naar de luchthaven van Tromsø Langnes is te boeken voor een retourprijs vanaf € 194,25 per volwassene. Met één tussenstop zal de vlucht ongeveer 5,5 uur duren. Bekijk de vluchtprijzen hier

Transfer

De transfer naar Skjervøy vindt op zondag plaats en is inbegrepen in het boeken van de reis zelf. Hiervoor word je op de luchthaven opgehaald. Er zijn een aantal hotels in de buurt van Tromsø om de zaterdagnacht door te brengen. Hotels in de buurt van Luchthaven Tromsø

Droogpak

Vanuit de organisatie krijg je een water- en winddicht pak, deze mag je de hele week gebruiken.  Wil je snorkelen met orka’s, dan is het verstandig om een droogpak mee te nemen. Heb je deze zelf niet, dan kun je deze ter plaatse huren voor € 10 per dag. Let wel op dat je deze op tijd reserveert, er is maar een beperkt aantal pakken beschikbaar! Snorkelen in neopreen is ook mogelijk, maar bedenk wel dat je heel snel afkoelt als je eenmaal in het water hebt gelegen. Een heated vest van bijvoorbeeld Thermalution is dan zeker een aanrader. Als je dan toch gaat, vergeet dan ook niet om een goede onderwatercamera mee te nemen die werkt onder het vriespunt.

Anderen lezen ook:  HMS Maori - Torpedobootjager uit WOII

De reis en kosten op een rij

  • 7 overnachtingen Noors vissershuis (4 personen per huis; 2 slaapkamers, woonkamer+ keuken, gedeelde badkamer)
  • 6 dagen whale watching of snorkelen
  • Transfer luchthaven Tromsø – Skervøy v.v.
  • Kleine groepen op de boot (max. 6)
  • Schipper met jarenlange whale watch ervaring
  • Kans om het Noorderlicht te zien
  • Kosten whale watching: € 2.390 of met snorkelen € 2.990
  • Kosten vlucht: vanaf € 300
  • Kosten huur droogpak voor een week in NL: vanaf € 70 (informeer via: redactie@duiken.nl

 

Inschrijfformulier DUIKEN Orca Camp 2020