In het kuststadje Hahei in het noorden van Nieuw-Zeeland heeft een Australische toerist toevallig prachtige beelden kunnen maken van een vrouw die met orka’s zwemt. De Nieuw-Zeelandse Judie Johnson was aan het zwemmen in zee, toen ze plots verrast werd door drie orka’s voor de kust van het schiereiland Coromandel.

Volgens Johnson was het, na de eerste schrik, een “onvergetelijke ervaring”. “Ik zag ineens een grote donkere vlek onder me opdoemen en ik dacht eerst dat het een dolfijn was, tot ik plots een grote witte vlek zag en besefte dat het een orka was. Ik schrok en bedacht me dat orka’s zeehonden eten… en ik had een zwart wetsuit aan…”, vertelt de vrouw aan de Nieuw-Zeelandse media.

Orka’s zwemmen mee

Vanaf het strand zag de Australische toerist Dylan Brayshaw alles gebeuren. “Ik had al meteen m’n telefoon gepakt om de hulpdiensten in te schakelen”, zegt de man, die professioneel fotograaf is. “Al vrij snel zag ik de zwemster echter uit het water komen, maar tot mijn verbazing ging ze vrij snel weer terug de zee in om met de orka’s te gaan zwemmen. Toen heb ik mijn drone gepakt en de ontmoeting vanaf een respectabele afstand gefilmd.”

De drie orka’s, een volwassen dier en twee kalfjes, zwommen direct verder met de vrouw, toen ze zich weer in het water begaf. “Het was zo anders dan alles wat ik hiervoor al meegemaakt heb”, vertelt Johnson. “Deze ervaring heeft mijn leven veranderd.”

Bron: hln

Bekijk ook: De roep van de orka

Anderen lezen ook:  Certina DS Action Sea Turtle duikhorloge getest