Vanaf 15 april 2020 ontvangen alle nieuwe PADI-duikers en -leden na brevettering een elektronische PADI-brevetpas (de PADI eCard ™) in plaats van een fysieke brevetpasje. Deze wordt verstuurd binnen 24 uur. 

In dit digitale tijdperk waarin efficiëntie, duurzaamheid en gemak de sleutel zijn in je dienstverlening heeft het regionale hoofdkantoor van PADI de feedback van leden en cursisten over PADI-brevetpasjes ter harte genomen.

Voortaan ontvangen daarom alle nieuwe PADI-cursisten als zij gebrevetteerd worden in de regio van Asia Pacific, of van Europe, Middle East and Africa, het Midden-Oosten en Afrika, een PADI eCard in plaats van een plastic brevetpasje.

Ook alle nieuwe PADI-leden en bestaande leden in de regio van PADI Asia Pacific of PADI Europe, Middle East and Africa, krijgen voortaan een PADI eCard als zij een nieuw brevet halen. Dit maakt snelle, gemakkelijke verwerking mogelijk, minimaliseert vertragingen en biedt een algehele betere klantervaring voor cursisten en leden bij brevettering.

PADI eCards zijn daarnaast beter voor het milieu omdat er minder plastic wordt gebruikt.

PADI

Download de nieuwe PADI App™ 
De vernieuwde PADI App toont PADI eCards in de volgende 10 talen: Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands en Spaans. De nieuwe PADI App is nu beschikbaar voor zowel iOS als Android. PADI eCards die verwerkt worden op of na 15 april 2020 zijn direct te downloaden. 

Om hun PADI eCard te krijgen moeten PADI-duikers eerst inloggen aan de hand van hetzelfde e-mailadres dat zij opgegeven hebben bij de brevetaanvraag. Daarna moeten zij de volgende stappen doorlopen:

De PADI-app biedt nieuwe en verbeterde functies. Zo kan de duiker aantonen dat hij een duikbrevet heeft. Daarnaast kan hij dankzij de tutorials, handsignalen en het leggen van diverse type knopen, nog eens doornemen. Verder bevat de app duikchecklisten en de ‘Pro Check’, en dit allemaal via zijn mobieltje. 

Fysieke brevetpas nog steeds verkrijgbaar 
Wellicht willen sommige duikers naast hun eCard ook een fysieke pas. Zij kunnen een dergelijk pasje tegen het reguliere tarief aanvragen via het PADI Replacement Card-proces. Fysieke PADI -brevetpasjes bestaan voor 70 procent uit gerecycled plastic.

Check alle info hier:: www.padi-news.com

Anderen lezen ook:  Koraal wordt ziek van het plastic dat wij overal dumpen