De politie en defensie zoeken ook morgen, woensdag 28 juli, verder naar vermiste duiker bij Zandeiland 4 in Vinkeveen. Vandaag was het de vierde dag op rij dat er gezocht is naar de sinds zaterdag j.l. vermiste man.

Het is niet bekend hoe lang men wil doorgaan met de zoekactie. Sinds afgelopen maandag zoeken ook duikers van de Defensie Duikgroep mee in de Vinkeveense Plassen. Hierbij maken de marine duikers gebruik van een Remus-onderwaterdrone met sonar. Daarmee is het mogelijk objecten, maar ook lichamen onder water op te sporen. Mocht de drone iets vinden, dan zien de militairen dit op sonarbeelden. De marineduikers bekijken deze contacten onder water om er achter te komen wat het is.

Auto afgesleept

Eerder maakte een woordvoerder van de politie bekend dat op de parkeerplaats bij  Zandeiland 4 afgelopen zaterdag de auto is aangetroffen van de vermiste duiker. Vanwege de zoektocht zijn Eiland 4 en 5 al dagenlang afgesloten voor duikers en andere dagjesmensen.

Airdiving, de duikwinkel bij de eilanden, laat weten dat je buiten gewoon kunt vullen. Geef dit aan bij de beveiliging, deze laat je dan toe op het terrein.

Foto: Rene Lipmann

Lees ook:

Duiker Vinkeveense Plassen nog altijd vermist, duikgebied blijft afgesloten

Zoekactie Marine naar vermiste duiker Vinkeveen, eiland 4 opnieuw gesloten

Vermiste duiker Vinkeveense Plassen niet gevonden, duikgebied weer open

Zandeiland 4 Vinkeveense Plassen afgesloten vanwege vermiste duiker

Anderen lezen ook:  Ontdek meer: Suunto EON Core