Begin oktober zijn we met 4 duikers naar Port Ghalib gegaan voor een heerlijke ontspannen vakantie/duikvakantie. We verbleven in het Siva resort, gelegen aan de prachtige lagune van deze plaats.

Dit prachtige resort beschikt over een lobby met receptie, een lounge, een grote vergaderzaal en lift. In de minimarkt met winkeltjes kunnen gasten hun inkopen doen. In het gedeelte bij de receptie kan gebruik worden gemaakt van een gratis Wi-Fi verbinding. In het hotel heeft men volpension voor eten, drinken en lokale alcoholische dranken. Aan de kustlijn is een prachtig strand met twee lange stijgers, vanaf deze steigers kan je prachtig snorkelen.

Siva Resort, Egypte, Port Ghalib

De duikbasis;

Aquarius Port Ghalib bied alles wat je nodig hebt voor een ontspannen duikvakantie met een schitterend huisrif voor de deur en een promenade met winkeltjes, bars en restaurants. Er worden ook hele of halve dagtochten per boot georganiseerd als ook tochten per minibus. Tot de duikstekken die bereikbaar zijn binnen dat tijdsbestek behoren Marsa Abu Dabbab en de duikstekken tussen Marsa Murain en Abu Dabbour. Hun boot de Aquarius 12 ligt op 10 minuten loopafstand van de haven van Port Ghalib, uiteraard is er een transfer van de duikbasis naar de boot.

Het  voor de deur gelegen huisrif is een van de langste en mooiste in het zuiden van Egypte!

De eerste ochtend na aankomst kregen we een begeleide orientatieduik op het prachtige huisrif Marsa Ghalib, hierna hadden we alle vrijheid om zelfstandig en in alle rust van het mooie huis rif te genieten. Voldoende tanks staan er dagelijks voor je klaar, het enige wat je hoeft te regelen is je naam op het whiteboard te zetten, de tijd dat je te water gaat en de tijd dat je denkt terug te zijn van je duik en welke kant van het rif je gaat beduiken. Sjouwen met je zware apparatuur is er ook niet bij, je duikuitrusting wordt door een personeelslid van de basis op een karretje naar het einde van de stijger gebracht waar je vanaf wilt duiken. Zelf loop je dan op je gemak naar de waterkant om vanaf daar te beginnen aan je duik. Zodra je onderwater gaat lijkt het hier wel een groot aquarium, heel veel vissoorten en prachtige kleurrijke koraal formaties. We kwamen o.a. bijna iedere duik een paar schildpadden tegen, vele wimpelvissen, prachtige koraalduivels, een schitterende rode anemoon met haar bewoners, grote murene, papegaaivissen en grote vleermuisvissen. Vis in overvloed op dit prachtige rif.
Na terugkomst van je duik staat men alweer klaar om je uitrusting aan te pakken en terug te brengen naar de duikbasis, hier kan je gelijk je duikapparatuur spoelen in bakken gevuld met zoetwater en daarna alles ophangen op een van de rekken in de schaduw om alles te laten drogen voor de volgende duik. Ook is het leuk om een stromingsduik te maken van de ene naar de andere pier, bij een normaal duiktempo kan je binnen het uur de andere steiger bereiken. Er was een klein minpuntje deze vakantie, als de duikbasis te veel duikers voor de boottrips had was er geen personeel om te assisteren voor de kantduiken. Er werd ons dan verteld dat het huisrif was gesloten door de kustwacht, ongeloofwaardig als je dan ziet dat klanten van andere duikscholen wel huisrifduiken aan het maken zijn! Ondanks dit een heerlijke vakantie gehad en prachtige kantduiken gemaakt, op naar het tentenkamp Marsa Shagra voor de tweede week in het gezellige tentenkamp van de Redsea-Divingsafari.

Anderen lezen ook:  Decompressieziekte? Schaam je niet

Schildpad, Egypte, Port Ghalib

We kwamen bijna iedere duik een paar schildpadden tegen !

 

Kortom, een geweldige ervaring die we niet snel zullen vergeten,

Voor meer info: http://www.aquariusredsea.com

Voor info en boekingen : http://www.divingworld.nl

 

Meer werk van Aart vind je op: www.aartreitsma.nl

Tekst en foto’s: Aart Reitsma