Dat er zo veel mogelijkheden zijn met zo’n klein cameraatje. Nikon heeft zichzelf overtroffen om aan alles, maar dan ook echt aan alles te denken bij de Nikon COOLPIX AW130. Dit kleine compacte cameraatje neem je zo overal mee naartoe en kun je zelfs eenvoudig bedienen door ermee te schudden.

En weer staan we te onderhandelen bij de bagagecontrole. René heeft zijn fotokoffer met onderwaterbehuizing mee en daarbij ook nog twee gewone spiegelreflexcamera’s met allemaal opladers en batterijen. Ik ben zo door de controle gekomen, de kleine Nikon COOLPIX AW130 zit nog nieuw in de doos en neemt zelfs daarmee nauwelijks ruimte in beslag.

 

In het vliegtuig ben ik even lichtelijk teleurgesteld wanneer ik het apparaatje uit de doos haal. Van voren lijkt het wel op zo’n Kodak-doorspoelcameraatje van vroeger. Ook de kleur is hetzelfde. Maar wanneer ik hem omdraai, verandert de hele zaak. Een groot Oled-scherm beslaat bijna volledig de achterkant en er zitten knopjes op die me heel bekend voorkomen van andere compact camera’s. Het menu is verbluffend. Bij ‘scene’ kun je kiezen uit heel veel onderwerpstanden. Automatische snelkeuze, slim portret, sport, tegenlicht, strand en eentje waar we heel blij mee zijn: de onderwateroptie. Een stand die ik lichtelijk overdreven vind, is ‘voedsel’, speciaal bedoeld om foto’s van je eten te maken…

DIEPTEMETER

Op de Azoren duik ik twee weken met de Nikon COOLPIX en hij is ideaal voor duikers die zoals ik wat ‘kiekjes’ willen maken zowel boven als onder water. Aan boord van de hobbelige RIB is het een perfect formaatje en ik hoef niet bang te zijn dat hij nat wordt: hij zit altijd al in zijn ‘behuizing’ en kan mee tot 30 meter diepte. Een filmpje is zo gemaakt en het geluid neemt hij prima op.

Zelfs van videobeelden kun je leuke beelden maken

Voor de duik zet ik hem in de onderwaterstand en stop hem in de pocket van mijn BCD. Het wordt een achterwaartse rol en ik
wil hem niet kwijtraken. Ik laat de COOLPIX in mijn trimvest zitten totdat ik me helemaal happy onder water voel. Ik pluk hem uit mijn pocket en begin eerst met filmen. Aangezien de camera zo klein is, kun je hem prima vasthouden in één hand. Dit gaat wel heel makkelijk!

Anderen lezen ook:  Solo Military - Dive System

Wil je de hele productinfo lezen? Laat dan hieronder je gegevens achter en de PDF met het artikel ontvang je direct in je mail!

 

 

  •  *

    naam@bedrijf.nl
  •  *
  •  *
  •