Raja4Divers, bekend om hun prachtige resort en gastvrijheid, is samen met vele anderen duikresorts in Indonesië hard aan het watertrappelen om hun hoofd boven water te kunnen houden. Ondanks het coronavirus, de volledige isolatie van het eiland en de toekomstige financiële klappen die het resort zal krijgen houdt Raja4Divers goede hoop en maakt zich hard voor haar trouwe crew.  

Raja4Divers: “Wij willen niemand ontslaan en de ziektekosten voor onze werknemers blijven betalen”

Het duik- en snorkeloord Raja4Divers ligt op Pulau Pef, een kleine privé-eiland in Raja Ampat West Papua in Indonesië. Toen Indonesië vanaf 2 april 2020 zijn grenzen sloot voor alle reizigers als gevolg van de pandemie, moest ook het resort en het eiland Pulau Pef sluiten.
Monika van Raja4Divers: “Hoewel deze situatie voor iedereen erg moeilijk is en dit tegelijkertijd ook een serieus financieel verlies betekent voor het resort, blijven onze medewerkers in dienst.

Raja4Divers

Ongeveer de helft van de medewerkers koos voor een lange vakantie en ging naar huis om bij hun familie te blijven tot de crisis over is. De andere helft besloot op het eiland te blijven, dat momenteel in isolatie is om het virusvrij te kunnen houden.

We zijn erg geraakt door het feit dat de meeste van onze medewerkers, van wie velen afkomstig zijn uit bescheiden achtergronden, veel begrip tonen voor deze situatie en zeer bereidwillig zijn aanzienlijke gevolgen en verliezen te accepteren.

Ze hebben het grootste vertrouwen in het bedrijf en we doen er alles aan hen niet teleur te stellen. Ons doel is om geen van onze medewerkers te moeten ontslaan hun ziektekosten- en andere verzekeringspremies te blijven betalen en ervoor zorgen te dat zij en hun families genoeg te eten hebben.”

Raja4Divers

Resort

Raja4Rice

Raja4Divers kreeg van veel gasten en vrienden de vraag hoe ze hen en hun medewerkers konden bijstaan gedurende deze tijden en vanuit daar is het idee «Raja4Rice» ontstaan.

Anderen lezen ook:  Is Egypte veilig voor reizigers en duikers?

“Naast vis, is rijst de basis voor elke maaltijd, zowel ontbijt als lunch als avondeten, in onze regio. Helaas begint in sommige afgelegen dorpen de rijst al op te raken. Daarom bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om rijst bij ons te kopen voor hun en hun gezinnen.

Raja4Divers

Zij of hun familieleden kunnen het per boot vanaf onze steiger ophalen zonder in direct contact met ons te komen,” aldus Monika.

Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen, vandaar dat ze het project «Raja4Rice» lanceerde in de hoop dat mensen hen willen helpen. Een zak van 25 kg kost € 30, dat zijn ongeveer 200 porties gekookte rijst. Hier zou een gezin van 4 personen ongeveer 2 weken van kunnen profiteren.

Dit is het moment wat terug te kunnen doen voor alle fijne duikvakanties die je over de jaren heen hebt kunnen maken.

Raja4Divers

Informatie

Meer informatie en ondersteuning van het «Raja4Rice» project vind je op www.raja4divers.com.