Daan Rijnenberg runt sinds 2016 haar eigen duikcentrum Rebel Diving op Curaçao. Het is een kleinschalig SSI dedicated duikcentrum en de gasten kunnen in overleg zelf kiezen waar ze willen duiken.

Rebel Diving is een kleinschalig duikcentrum?

Door kleinschalig te blijven werken, kan ik de service bieden die ik zelf ook zou willen. Persoonlijke aandacht, de tijd nemen voor de duikgasten, goed verzorgd materiaal, een eigen compressor, een intieme, persoonlijke omgeving van het duikcentrum met een professionele uitstraling en mensen een beleving in het duiken geven.

Rebel Diving

Wat voor duiken bied je aan?

Kantduiken, bootduiken Oostpunt, Westpunt en Klein Curaçao (bootduiken op voorhand boeken), duikcursussen (van introductieduiken tot en met pro-opleidingen), gidsduiken en Special dives.

Er is geen vast duikschema; in overleg met de duikgast kiezen we spots uit die passen bij zijn/haar level. Accommodatie bied ik zelf niet aan, maar ik werk samen met businesspartners die dit wel aanbieden.

Welke duikspot doe je het meeste aan?

Rebel Diving Curaçao duikt van west naar oost aan de zuidkant van Curaçao. Alle duikstekken hebben iets unieks door de liggingen van alle baaien die het eiland rijk is. Natuurlijk zijn er duikspots die favoriet zijn.

Die zijn niet te vinden op de duikkaarten van het eiland, maar te boeken bij de duikschool; de Special Dives! Duiken waar amper anderen komen, geeft een bijzondere beleving van het onderwaterleven hier.

Rebel Diving

Welke maatregelen heb je genomen met betrekking tot corona?

Door altijd al kleinschalig te hebben gewerkt, vergde de coronasituatie geen bijzondere ingrepen voor de duikschool. Er is genoeg plek tijdens de theorie van cursussen om niet dicht op elkaar te zitten.

Anderen lezen ook:  All West Apartments, binnen enkele passen in de zee

Daarbij vindt alles zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats. In de duikschool is natuurlijk handsanatizer aanwezig. Helaas moet er tegenwoordig gespoeld worden met desinfectant. Daar ontkomt de duikschool niet aan. Voor duikgasten die hun eigen mondstuk meenemen, is er gelegenheid om deze te wisselen met die van de duikschoolautomaten.

Voorkeur heeft nu ook dat de duikgasten zelf hun handdoeken meenemen en na de duikdag weer mee terug nemen naar hun accommodatie.

Je hebt veel repeaters?

Rebel Diving Curaçao heeft veel repeaters jaarlijks. Door de persoonlijke aandacht en het kleinschalig werken, is er altijd tijd voor iedereen. Ook al kom je alleen maar tanks huren, altijd is er tijd voor een praatje, duikadvies of een bakkie, alles in een ongedwongen sfeer.

Rebel Diving

Rebel Diving

Wat maakt jouw duikschool uniek?

We zijn absoluut geen duikfabriek waar direct na de duik weer een volgende duikgroep klaarstaat voor de instructeur of gids. Mijn passie voor het duiken werkt aanstekelijk.

Daarbij is Rebel Diving Curaçao het enige SSI dedicated duikcentrum op Curaçao met de Blue Oceans missie hoog in het vaandel. Een echt ecoduikcentrum, erkend door SSI, Mares, Head en Blue Oceans. De inrichting van het duikcentrum is gemaakt van tweedehands materialen.

Het gebruik van plastic is minimaal, gescheiden afval, spoelen zonder chemicaliën of toevoegingen. We houden ook regelmatig clean-ups onder water. Ook tijdens reguliere duiken wordt afval meegenomen. Geen must, maar een manier van leven.

www.rebeldivingcuracao.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!