Eerlijk toegegeven, ik vond het allemaal wel een beetje spannend, reizen vanaf Schiphol. Jarenlang ging ik er zorgeloos naartoe, nu was dat wel even anders. Toch bleek het heel erg mee te vallen. Samen met Daniel Versteeg reis ik naar Curaçao, en we houden jullie op de hoogte van onze duikreis in onze blogs.

Tekst: Judith Rietveld
05.00 geeft mijn iPhone aan. Theoretisch gezien zou ik nog ruim een uur kunnen slapen. Irritant is dat, als ik de wekker zet, en zeker als ik ga reizen, ben ik veel te vroeg wakker. Langer slapen zit er niet meer in, dus ik ga rustig de laatste spullen pakken. Waaronder mijn kat, die zal gaan logeren bij de vriendin van Daniel. Jaloers kijk ik hoe actief ze al is, bij mij duurt het nog even…

08.30 aankomst op Schiphol.Wat is het ontzettend rustig bij de Kiss & Ride. Een enkele Valet Parking dienst levert net een auto af. Ik bedenk me dat ook zij hele zware tijden door maken. Terminal 3 is onze vertrekhal en voordat we naar binnen lopen, passeren we eerst nog een groot bord met alle coronaregels erop uitgelegd. ‘Geef elkaar de ruimte, houd 1,5 meter afstand. Draag een mondmasker waar het wordt aangegeven. Was je handen. Etc.’ Gate 22 en 23. Een lange rij mensen staat voor de ingang, waarbij twee stewardessen aanwijzingen geven. Aansluiten maar!

Aansluiten maar!

09.15 inchecken! Die 1,5 meter afstand houden is niet heel erg doorgedrongen tot alle mensen, hier moet je dus wel echt zelf goed op letten. Wel irritant, dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen. Maar goed, we mogen inchecken! Na controle van alle papieren (zie mijn vorige blog, reizen naar Curaçao tijdens corona mogen we mee. Het was wel even wennen dat de handbagage maximaal 30x30x10 mag zijn. Normaal hebben we een handige trolley mee, nu moeten we het doen met een kleine backpack. Of in Daniel zijn geval, een kleine laptoptas en zijn opgebouwde ow-camera als ‘handtas’.

Daniel heeft zijn onderwaterhuis mee als ‘handtas’.

09.30 mondkapje verplicht. Voordat we verder mogen, geeft een groot bord onverbiddelijk aan: mondkapje verplicht. Daar gaan we dan. Daniel hult zich achter een pikzwart masker en het lijkt alsof hij een bank wil gaan overvallen. Ik heb een vrolijkere variant met zeepaardjes. Bij de bagagecontrole gaat het ongelooflijk snel. Het is uitgestorven. We zijn gelijk aan de beurt en wonder boven wonder: zelfs Daniels camera komt er in 1x doorheen! Allicht omdat ze nu in één oogopslag kunnen zien dat het om een ow-camera gaat. ‘Mondkapje af!’ roept een beveiliger tegen een vrouw, die al enige tijd naar de gezichtsscan van de paspoortcontrole staat te staren. Tja, dan kan je lang wachten… ‘Als ik voor iedere keer dat ik dat moet zeggen een euro zou krijgen, was ik rijk!’ verzucht ze vanachter haar eigen mondmasker.

Anderen lezen ook:  Tijgerhaaien taggen in de Cariben

09.45 koffie!!! Sommige mensen starten hun vakantie met bier of hamburgers als ze door de douane zijn – ongeacht het tijdstip – maar ik houd het toch maar bij een latte JWat een rust bij het koffietentje. Alle tafels zijn ver uit elkaar gezet en overal staat handgel. Opvallend is dat er geen ruis is. Geen continu geluid van stemmen op de achtergrond. Hollende voetstappen of rollende karretjes. Het valt gewoon op dat het zo stil is.

10.35 tranende ogen en beslagen brillen.Het is wel even wennen, zo’n mondkapje. Daniel zit met tranende ogen naast me bij de gate. Waarom? De kauwgom die ik hem net gaf is best scherp, en de sterke muntsmaak stijgt via het kapje rechtstreeks op naar zijn ogen. Bij mij is het al niet veel beter; om wat documenten in te vullen, heb ik mijn bril op gezet (jawel, ik word ook ouder) en die beslaat continu.

10.45 boarden! JA! We mogen aan boord. Dit gaat in kleinere shifts dan normaal maar verloopt vlot. Uiteraard zit ik in het midden op de middelste rij, en het voelt vreemd om zo dicht naast iemand te zitten. Maar het is even niet anders. Maar wat is het fijn om weer in een vliegtuig te zitten! Al met al viel het me reuze mee, ik heb er ongelooflijk veel zin in. Op naar Curaçao!

Meer info over onze reis?

Boek jouw duikvakantie naar Curaçao inclusief vlucht, verblijf, no-limit duiken, Corona Refund Garantie en ANVR & SGR zekerheid bij Diving World. Een 9-daagse duikvakantie boek e al vanaf € 997!

Anderen lezen ook:  Tenerife Diving Academy: topspot Canarische Eilanden