Gelijk vind ik ‘m al gaaf: het Mares She Dives Kaila SLS trimvest. De BCD heeft niet een klein streepje roze of wit erin om duidelijk te maken dat het alleen voor vrouwen is, maar een fantastisch design met wit dat ruimschoots aanwezig is. Hier houd ik van!

Kaila is Hawaiiaans voor stijl, ik vind dat deze naam terecht is toegekend. Hij gaat mee in de koffer naar Bonaire, waar ik er twee weken mee duik. Je merkt goed dat dit trimvest speciaal is ontwikkeld voor de vrouwelijke duiker, want de pasvorm is perfect.

De schouderbanden lopen mooi langs de armen af, zo raken de borsten niet bekneld, wat met een standaard jacket kan voorkomen. De backplate is voorzien van het Lumbar Comfort Systeem, die voorzien is van heerlijk zachte padding. Zo zit het ook fijn wanneer je met de fles op je rug moet lopen, maar ook zeker onder water. Dankzij de 50 mm scharnierende gespen op de schouderbanden, beweegt het vest ook mee.

Mares She Dives Kaila

SLS-Systeem

‘SLS’, dat je ook in de volledige naam terugvindt van de Kaila, staat voor Slide and Lock Systeem Dit systeem is uniek en zorgt ervoor dat je zeker weet dat je pockets goed geborgen zijn. Dit kun je zien dankzij een speciaal vakje op de buitenkant van de slede waar de pocket in moet. Schuif je de pocket erin en zie je rood, dan zit hij niet goed. Staat het vakje op groen, dan is de pocket correct bevestigd.

Je hoort dit ook door de harde klik, Ik moet eerlijk zeggen, dat ik even moet wennen om de pocket er goed in te doen. De ene keer lukt het wel met één klik, de andere keer loop ik ermee te prutsen omdat de pocket niet goed erin klikt. Waar dit aan ligt, weet ik niet. Dit kan vervelend zijn als je de pockets wilt toevoegen voor een bootduik, en je al je trimvest aan hebt. Lood afwerpen gaat met dit systeem heel simpel: een simpele ruk aan de stevige handgreep, en ze zijn los.

Anderen lezen ook:  D6i White - Suunto

Mares She Dives Kaila

Stretch-pockets

De pockets zijn ruim dankzij de stretchpanelen, dus je kan er veel in opbergen. Mijn boeitje, duikmes en back-uplamp gaan erin. Ook tijdens het duiken kan ik gevonden afval erin kwijt. Voor het duikmes is overigens een speciaal bevestigingspunt aangebracht op de Kaila, maar deze gebruik ik niet.

De octopus berg je aan de linkerkant eenvoudig op en kan je direct pakken indien nodig. Heel fijn, nu hoef ik niet nog extra clips of dergelijke aan mijn vest te hangen om zaken op te bergen.

Mares She Dives Kaila

Dragon-drijflichaam

Met de Kaila lig ik perfect waterpas in het water. In de trim weights op de achterzijde heb ik aan beide kanten een kilo lood gedaan. Het Dragon-drijflichaam is zo uitgevoerd dat de lucht primair op de rug zit. ‘Dragon’ verwijst naar de ‘vleugels’ van het drijflichaam. Eigenlijk hetzelfde idee als een wing. Je ligt daardoor perfect in het water. Op de schouderbanden zitten ‘glijders’.

Het drijflichaam is hieraan bevestigd, en heeft zo tien centimeter speling, naar boven of beneden. Wanneer je het vest helemaal opgeblazen hebt, glijdt het drijflichaam over deze glijder naar het uiterste punt. Zo heb je dus minder druk op je schouders, blijft het comfortabel, maar blijft het vest perfect op zijn plek zitten. Eenmaal aan de oppervlakte merk ik dat dankzij de gestroomlijnde voorkant, ik goed blijf drijven en niet als een Michelin-mannetje ronddobber.

Conclusie Mares Kaila She Dives SLS trrimvest

Met veel plezier heb ik gedoken met het Mares She Dives Kaila SLS trimvest. Omdat we op reportage waren, moest ik vaak ook ‘model hangen’ en dat was met deze BCD een eitje. Zoals gezegd, was ik af en toe wel aan het stoeien met het loodsysteem. Allicht is daar een handigheidje voor.

Anderen lezen ook:  Let’s talk, zorg goed voorje seals met Gear-Aid

Voor de rest is het een heel mooi jacket voor de vrouwelijke duiker. Alles zit d’r op en d’r aan, maar het blijft gestroomlijnd en comfortabel, én stylish!

Mares She Dives Kaila

Facts Mares Kaila She Dives SLS trrimvest

 • Glijders op de schouderbanden voor hoger draagcomfort
 • Positie van de houder voor de geribbelde slang kan worden aangepast
 • Luchtblaas met grote capaciteit en ‘dragon’-vleugels
 • Trim weights
 • SLS-loodsysteem
 • 50 mm scharnierende gespen
 • Opbergpockets met stretchpanelen
 • Verstelbare buikband
 • Monoplaat backpack voor enkele of dubbele cilinders
 • Visuele bevestiging van de juiste montage van de loodpockets
 • Etiket op loodpockets is te personaliseren

www.mares.com

Mares She Dives Kaila

Ook interessant voor jou:

Review Mares Genius, een duikcomputer met trimix en nitrox

Desinfecteren van je duikuitrusting