Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is dit je kans! Brenda en Martin van Gestel runnen in Costa Rica al jaren het zeer succesvolle Padi 5* CDC-duikcentrum Rich Coast Diving, maar hebben nu besloten een nieuw avontuur aan te gaan.

Waarom zouden we allemaal in Costa Rica moeten komen duiken?

Duiken hier is fantastisch! Al het grote leven is hier te vinden: haaien, roggen en grote scholen vis, en zelfs orka’s en walvissen. Bovendien staat Catalina bekend om de reuzenmanta’s en de Bat Islands om stierhaaien.

Wat duiken ook bijzonder maakt is dat we hier geen koraal hebben, maar vulkanische bodems. Het land heeft bovendien een prachtige natuur met veel nationale parken, er is dus ook boven water veel te zien.

Rich Coast Diving

Brenda en Martin zetten hun duikschool Rich Coast Diving te koop

Wat heeft jullie dan toch doen besluiten om te vertrekken?

We willen iets kleins in Spanje beginnen. Dan kunnen we dichter bij onze ouders zijn, maar ook bij de kinderen en kleinkinderen, want sinds kort zijn we opa en oma.

Wat biedt Rich Coast Diving allemaal?

We zijn niet alleen onder duikers erg populair, maar we zijn ook gewild voor onze stageplaatsen, divemasterplekken en het mariene biologie programma, waarvoor we in contact staan met een opleiding in Florida. We hebben een erg goede naam in de duikwereld en in het verlengde daarvan ook een groot social media bereik.

We doen momenteel zo’n 800 à 1.000 breveteringen en 5 IDC‘s per jaar en we zijn al 8 jaar Platinum Course Director. In de directe omgeving zijn wij de enige plek waar je snorkel- en duikmaterialen kunt kopen en ook het enige punt waar je je uitrusting kunt laten onderhouden. We staan in nauw contact met veel reisorganisaties, touroperators en speciale duikorganisaties.

Anderen lezen ook:  Walvissen eten 3 miljoen deeltjes microplastic per dag

Wat is er te beleven in de directe omgeving van Rich Coast Diving?

De duikschool is gevestigd in Playas del Coco, een klein en gezellig vissersdorpje. Er is veel toerisme in deze streek en dat trekt de laatste jaren nog verder aan. Iedereen spreekt hier Engels en in het dorp vind je veel goede restaurants, gezellige bars, maar natuurlijk ook banken en supermarkten. Vanaf Liberia Airport ben je in 20 minuten hier.

Rich Coast Diving

Te koop!

Brenda en Martin zetten hun duikschool te koop voor 795.000 dollar. Het pand waarin ze gevestigd zijn is huur, maar de eigenaar is bereid te verkopen en anders kan het huurcontract gewoon doorlopen.

Het is verder goed om te weten dat nieuwe investeerders door een nieuwe wet in Costa Rica het eerste jaar geen invoerrechten hoeven te betalen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Brenda en Martin van Gestel via dive@richcoastdiving.com.

Website: richcoastdiving.com

Ook interessant voor jou:

Mirko Diving Center: «Op korte afstand varen liggen veel oorlogswrakken»

Niet te missen: Top 4 Zeeland duikstekken