Genesteld tegen een berghelling, biedt Roots Red Sea een idyllisch comfortabel toevluchtsoord in de woestijn waardoor je je echt één voelt met de natuur. Ze staan in april op Duikvaker in Houten, tijd voor een eerste kennismaking, we spraken met eigenaar Steve Rattle.

Hoe kwamen jullie in de Abu Sauatir-baai van El Quseir terecht?

We werken en duiken al meer dan 30 jaar in de Rode Zee. Het begon in de tijd dat Sharm een kleine stad was en je toegang had tot de ongerepte riffen langs de hele kust. Het was normaal om onder de sterren op het strand te slapen en elke ochtend met manta‘s te duiken. We hadden die dagen gemist! Dus toen we een nieuw duikresort wilden openen, wilden we zo dicht mogelijk bij die geweldige herinneringen komen.

Toen we in El Quseir aankwamen, kwamen de herinneringen terug. Een klein stadje, onaangetast door toerisme en de westerse wereld. Traditionele familiewaarden zijn hier nog steeds, een hemel op aarde. Het duurde maar een paar duiken om te beseffen dat we een absoluut juweeltje hadden gevonden, a Jewel of the Red Sea.

Roots Red Sea

Wat voor soort accommodatie heeft Roots Red Sea?

Iets heel anders dan de rest. In het begin was het daarom moeilijk om te beschrijven wat Roots Red Sea is. We zijn in the middle of nowhere, dus een ‘kamp’? We bieden een verscheidenheid aan accommodatie, van eenvoudige Eco Huts, tot onze Deluxe Chalets met badkamer en airco. Er zijn zeven individuele Boutique kamers, volledig gebouwd in lokale rode steen met een sierstenen dak. Ook is er een privéstrand met alle faciliteiten.

Waar is het duikcentrum?

Pharaoh Dive Club is de full-service duikshop ter plaatse, zij hebben ook een basis direct aan het strand bij Abu Sauatir op 400 meter afstand van Roots.

Roots Red Sea

Waarom is duiken zo leuk in dit gebied?Abu Sauatir

Duiken vanaf Roots is oneindig gevarieerd, de meeste locaties zijn prima toegankelijk vanaf de kant. We hebben veel spectaculaire stekken en dat zijn over het algemeen niet de duiklocaties waar je over leest.

Wat is er nieuw voor 2022?

Niets! Onze gasten houden van de dingen zoals ze zijn! Ons hotel staat op nummer 1 in de regio.

Wat ga je doen op Duikvaker?

We zijn er om al onze oude vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Het is een groot evenement op onze kalender en we zouden het voor geen goud willen missen!

Info: www.nl.rootsredsea.com

Ook interessant voor jou:

Oudste scheepswrak ter wereld gevonden

Duiken met stages, hoe werkt dat?