Het strand van Jan Thiel op Curaçao is the place to be als je alles binnen loop- of zelfs kruipafstand wilt hebben: prachtige accommodaties, de Caribische Zee voor de deur én PADI 5-ster duikschool Scuba Do! Hier hoef je niet meer weg voor je ultiem relaxte duikvakantie.

Hoe lang bestaat Scuba Do al?

De duikschool bestaat al 20 jaar. De eigenaar is van tijd tot tijd veranderd, maar de naam van de duikschool is hetzelfde gebleven. Momenteel is de eigenaar van Scuba Do Jan Geerings. Hij is ook de eigenaar van BlueFinn Charters, waarmee we bootduiken aanbieden.

Is Jan Thiel een populair strand?

Jan Thiel is een populaire spot voor toeristen, omdat er veel resorts, villa’s en tal van andere accommodaties en een Nederlandse supermarkt aanwezig zijn.

Ook biedt Jan Thiel een breed scala aan activiteiten, entertainment en horecagelegenheden, waardoor je als toerist dus niet ver van je accommodatie hoeft voor vermaak. Alles is op loopafstand als je in Jan Thiel verblijft.

Jullie verhuren ook materiaal?

De duikschool is voor het grootste gedeelte met Mares uitgerust, onze regulators zijn van Scubapro. We hebben +/- 120 tanks, zowel lucht als nitrox, DIN- en INT-aansluiting. Het onderhoud voor al onze duikmaterialen doen we zelf, hiervoor hebben we gekwalificeerde mensen in dienst.

Scuba Do

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

We werken met zeer ervaren instructeurs die dit werk al jaren fulltime doen. Wij bieden intro-, kant-, boot- en gidsduiken aan.

Ook alle PADI-opleidingen en een ruim assortiment aan PADI-specialties, waaronder de fel begeerde LionFish hunter.

Anderen lezen ook:  Kantduiken op Dushi Curaçao

Hoe zijn de bootduiken geregeld?

Voor bootduiken werken we samen met ons zusterbedrijf BlueFinn Charters (www.bluefinncharters.com). We duiken dan met Kailani, een moderne ‘lobster boot’, compleet verbouwd en uitgerust voor duikers. We organiseren duiken naar Oostpunt, Klein Curaçao en de Westkant van het eiland – onze persoonlijke favoriet!

Met vijf stappen sta je in zee… Hoe is jullie huisrif?

Sandy’s Plateau is ons mooie huisrif, met heel veel vissen en koraal. De kleuren en de biodiversiteit van vis en koraal zijn groot. Je kan het rif zowel rechts als links duiken. Op de rechterkant heb je de kans op schildpadden, barracuda’s en schorpioenvissen. Ook hebben we met regelmaat wilde dolfijnen en eagle rays in de baai.

Welke maatregelen hebben jullie genomen met betrekking tot corona?

Alle maatregelen die door de overheid zijn vastgesteld, hebben we geïmplementeerd. Overal staat handgel en er mogen maar een maximaal aantal mensen in de shop. Iedereen moet twee meter afstand houden. We hebben twee spoelbakken: een bak met Dettol een andere bak met Disiclin.

De spoelbakken worden vaker dan normaal ook volledig omgespoeld.

Jullie werken samen met de resorts in Jan Thiel?

Dat klopt! Chogogo Dive & Beach Resort is ons partner resort, maar daarnaast werken wij net zo goed met Morena Resort, Papagayo Resort, de omliggende BnB’s, appartementen en privé villa’s. Met ons eigen busje kunnen we de mensen ophalen en naar de duikschool brengen. Ook leveren we tanks op deze locaties.

Wat maakt jullie uniek?

We hebben een eigen compressor, om zelf onze flessen te kunnen vullen, maar wij vullen ook voor andere duikscholen. Scuba Do is als een van de weinige centers gelegen direct aan zee.

Anderen lezen ook:  De Fish ID Specialty - vissenkennis bijspijkeren

Wij zijn een kleine duikschool met veel persoonlijke aandacht voor onze gasten. We hanteren kleine groepen en dat maakt het ook veel persoonlijker.

www.divecenterscubado.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!