Scuba Do is een 5* PADI Dive Resort direct gevestigd aan het strand Jan Thiel Beach met een prachtig huisrif voor de deur. De riffen starten al in ondiep water en lopen door tot een grotere diepte. Ook niet-duikers vermaken zich hier uitstekend!

«Jan Thiel is geschikt voor iedere duiker en niet-duiker»

Jullie bestaan al sinds 1996?

Klopt! In 1996 begon de duikschool zich verder uit te breiden. De locatie had zijn voordelen en met het huisrif voor de deur begon Scuba Do al snel naam te krijgen. In de loop van de jaren werden er resorts om de baai van Jan Thiel gebouwd. Door de toename van de gasten in het gebied is Scuba Do uitgegroeid tot een 5* PADI Dive Resort. Veiligheid, service en goed verzorgde uitrusting staan bij ons hoog in het vaandel. We bevinden ons midden in het Curaçao Onderwaterpark waardoor we zowel duiken aan de oost- als de westkant van het eiland.

Scuba Do

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Kant- en bootduiken. De duiken kunnen bestaan uit drift dives, wrakduiken, Lionfish Hunt en deep dives. Verder bieden we cursussen aan om veilig duiken je eigen te maken. Geen zin in een hele cursus? Discover Scuba Diving is een introductieduik die de ervaring van duiken goed meegeeft.

Hoe zit het met accommodatie?

We werken samen met de resorts die in de baai liggen en hebben Dive&Stay pakketten opgesteld. Alles is binnen loopafstand te bereiken. De resorts in Jan Thiel zijn Chogogo Resort, Morena Resort, Papagayo Resort, Papagayo Hotel en Landhuis Jan Thiel.

Anderen lezen ook:  Blue Bay Divers: «Combineer een paradijselijk eiland met een heerlijke liveaboard»

Scuba Do

Wat is de meest populaire duikplek die jullie aanbieden?

Erg in trek is de Oostpuntduik. Reden hiervoor is dat Oostpunt een van de plekken is waar het koraal juist groeit, in plaats van afneemt. Als Oostpunt op je verlanglijstje staat, is het aan te raden het vroeg te boeken. De boot heeft beperkte plekken voor duikers en we houden het juist kleinschalig met het oog voor veiligheid en het ecosysteem.

Wat houdt de Lionfish Hunt in?

Na een korte toelichting aan de kant ga je daadwerkelijk op jacht naar de lionfish die enorme schade toebrengt aan het onderwaterleven. De lionfish hoort niet in de wateren van Curaçao thuis en heeft dus geen natuurlijke vijanden.

Scuba Do

Niet-duikende partners hoeven zich bij jullie niet te vervelen?

Terwijl de duikers op het huisrif duiken, blijven de niet-duikers lekker op het strand; heerlijk zwemmen en genieten van alles. Hierdoor houden we de groep bij elkaar en doet iedereen toch wat hij leuk vindt. ’s Avonds hebben we leuke entertainment op het strand en elke zaterdag is de populairste happy hour van het eiland bij ons in de baai! Ook zijn er verschillende restaurants waar je gezellig en goed kunt eten. Dit alles op loopafstand van de resorts. Het belangrijkste: je bent op vakantie en je wilt juist dat relaxte gevoel hebben van niets moet en alles mag. It all happens at Jan Thiel!

Website Scuba Do: www.divecenterscubado.com

Bekijk ook: Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao