Een prachtig duikresort op Bangka… Als je de perfecte duikvakantie wilt hebben, moet je hier naartoe! Een interview met Steve Radics, eigenaar van Sea Souls, een resort op Noord-Sulawesi. 

Steve Radics (rechts)

Hoe is het allemaal begonnen? 

Ongeveer 14 jaar geleden leerde ik duiken en het was altijd mijn droom om een eigen duikresort te beginnen. Bankga is niet overvol met andere duikresorts en er is geen massatoerisme. De mooiste en gezondste riffen van Sulawesi vind je hier. Voor mij de redenen om me hier te vestigen.   

Het 800 meter lange strand

De afgelopen twee jaar waren niet makkelijk… 

Het resort was afgelopen twee jaar volledig gesloten. Het was een erg moeilijke tijd voor ons. We hadden geen inkomsten maar wel veel kosten aan het resort. Ik ben heel blij dat we ons hoofd boven water hebben kunnen houden. Gelukkig mochten we 15 mei 2022 weer open. We hebben sindsdien gelukkig weer boekingen gehad en zijn heel blij dat we weer kunnen duiken met onze gasten! 

Het duikcentrum

Wat voor soort accommodatie hebben jullie?

We hebben vier Sea view bungalows met een groot terras en een westerse badkamer. Al onze meubels zijn van bamboe of duurzaam hout. Op een steenworp afstand vanaf je bungalow sta je in het water en heb je een prachtig uitzicht op de vulkanen van Sulawesi.

Hoe zit het met de faciliteiten?

Er is een groot restaurant met een gezellige bar, waar je ook kunt biljarten en darten. Voor de fotografen hebben we een speciale cameraruimte. 

Pygmy seahorse

En het duikcentrum?

Sea Souls heeft  zowel 12 als 15 liter aluminium tanks en perfect onderhouden huurmateriaal. Met de twee duikboten varen we dagelijks uit naar de mooiste duikstekken. Je hoeft zelf niets te doen: al je duikuitrusting wordt gewassen en in elkaar gezet door onze crew. 

Anderen lezen ook:  Top 6 Indonesië: Dragon Dive Komodo

Je kan een compleet duikpakket boeken?

Klopt! Dit duikpakket is inclusief dagelijks twee bootduiken, accommodatie en full board. Ter plaatse kan je uiteraard ook namiddag-, ochtend- of nachtduiken boeken. We hebben een huisrif recht voor de deur. Het is een kunstmatig rif met een diepte tussen de 5 en 18 meter. Sinds zes jaar staan er ook meerdere kleinere en grote metalen constructies waar het leven zich op begint te ontwikkelen.

flamboyant cuttlefish

Wat is de meest populaire duikstek die jullie aanbieden? 

Batu Sahaun. Deze staat bekend om de meeste vissen en de mooiste koraalpopulatie van Noord-Sulawesi. Ook bij Talisei gaan we naar Goa Tanjung Arus, een onderwatercathedraal.  

Wat maakt jullie uniek? 

We zijn het enige resort in het noordelijke deel van Bangka. Ook is de afstand naar Talisei kort. Daar is het duiken erg uniek, door de enorme cathedraal en de bizarre rotsformaties die begroeid zijn met zachte koralen. Op de zandbodem vind je veel critters. Niet alle duikresorts van Bangka gaan daar dagelijks heen, wij wel. Je hebt dus vaak de kans dat wij de enige duikers daar zijn.  

Ambon scorpionfish

 Voor meer informatie: klik hier.