SEA THE FUTURE – over de Oceaan, het Klimaat en onze Gezondheid

10 september organiseert Sea First een bijzonder evenement. Sea the Future; over de oceaan, het klimaat en onze gezondheid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Er wordt nog keihard aan gewerkt om van dit evenement een mega-succes te maken. We willen u alvast een sneak-peak geven wat er te beleven valt en hopen natuurlijk dat u erbij bent. Want dit is een evenement dat je niet wilt of mag missen!

Sea First organiseert dit evenement omdat dit een bijzonder jaar is voor Sea First. Deze mooie stichting bestaat 10 jaar en de voorzitter Dos Winkel, oceaanbeschermer van de eerste orde en hét gezicht van Sea First is 70 jaar geworden!
Hoe beter hem te bedanken voor zijn enorme inzet voor de oceaan te beschermen, dan met dat wat hem het gelukkigst maakt: samenkomen voor een betere wereld! Mensen kennis laten maken met de pracht van de onderwaterwereld en te vertellen over de problemen waarmee deze te kampen heeft. Om daarnaast te vertellen wat we er met elkaar aan kunnen doen! Het evenement staat geheel in het teken van deze positieve verandering. Het enthousiasme van de mensen die meewerken is aanstekelijk en geeft hoop voor een betere toekomst.

Maaspoort Sport & Events
Het evenement vindt plaats in Maaspoort Sport & Events in ‘s-Hertogenbosch. Gelegen vlak langs de A2 en A59 is het een zeer prettige moderne locatie met ruime (gratis) parkeermogelijkheden. Er heerst een gemoedelijke (Brabantse) sfeer en er is toegang voor mensen met een beperking.  In de grote zaal is een markt van wel 80 kramen waar ook NGO’s als SOS Dolfijn en Sea Shepherd te vinden zijn. Van alles wat te maken heeft met de oceaan, het klimaat of de gezondheid en combi;s hiervan. Voorwaarde voor standhouders is, dat ze met hun dienst, inzet of product bijdragen aan een betere, gezondere en vooral schonere wereld. Invulling voor stands in de grote zaal, loopt nog volop. 

Anderen lezen ook:  GUE Fundamentals december

Er is een ‘kleine’ zaal waar in de loop van de dag lezingen gehouden  worden en documentaires vertoont worden. Trots zijn ze op het mogen vertonen van Down to Earth, de docu die nog volle zalen trekt en By the Oceans we Unite die de plastic soup in onze water onderzocht heeft.

Daarnaast is er nog een aantal kleine ruimtes waar je bijvoorbeeld kan ‘duiken’ met dolfijnen met behulp van een VR-bril, kennismaken met allerlei nieuwe ontwikkelingen op bovengenoemde gebieden. Je kunt het walvisziekenhuis bezoeken of een Plastic-anonymous -Meeting bijwonen. Je kunt van een aardappel een plastic bekertje maken en nog veel meer….

Er is een ruime foyer waar een bijzondere tentoonstelling staat over zeewier.
De tentoonstelling is zeer de moeite van het bezoeken waard. Bovendien mag je er ook proeven. En als je een vraag hebt over zeewier, kun je die bij Ellen, Esmee of Guido kwijt, die er echt alles over weten!

Buiten is een groot plein. Hier staan twee zeecontainers met water, waar iedereen die interesse heeft een proefduik kan maken. Er staat een geweldig duikteam klaar – het Seal-team van Herman Lieven uit Den Bosch, om iedereen die wilt, kennis te laten maken met deze bijzondere sport. Neem badkleding en een handdoek mee! Er zijn kleedkamers aanwezig.

Op het plein kun je heerlijk zitten op de terrasjes en van het eten genieten van de foodtrucks die er staan. Er is een grote diverstiteit aan eten maar ze hebben één ding gemeen; alles is  geheel klimaatvriendelijk. De Dutch Weed Burger is natuurlijk aanwezig maar je kan ook lekker Indisch eten of Zuid-Amerikaans, haute cuisine fingerfoods, zoetigheid en meer.

Anderen lezen ook:  DUIKEN Zomerbootduik 2017

Het wordt een geweldig feest voor het hele gezin. Wanneer je de oceaan wilt beschermen, zul je het gedrag aan land aan moeten passen. Hier kunnen we wat aan doen, want de oceaan heeft een geweldig zelfherstellend vermogen, mits het daarvoor de kans krijgt. Deze dag gaan we alle neuzen dezelfde kant op krijgen want samen kunnen we verschil maken.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website: www.seathefuture.nl