Zin gekregen in een vakantie naar de Filipijnen? Seaquest Dive Center op het eiland Panglao in Bohol, heeft alles wat je maar kan wensen voor jouw ideale duikvakantie. Een interview met de Vlaamse Resort en Diveshop Manager Ben Meerhaeghe. 

Sinds wanneer bestaat jullie resort? Kun je iets vertellen over de geschiedenis?

Seaquest Dive Center in Moalboal opende in 1981, toegevoegd aan Sumisid Lodge. Het duikcentrum op Panglao Island in Bohol opende in 1990. Destijds was het het enige duikcentrum op Alona Beach. Gebouwd in inheemse stijl paste het goed bij de ongerepte strandomgeving van die tijd. Alona was destijds bescheiden, maar beetje bij beetje kreeg het internationale aandacht en werd beroemde naam. Tegenwoordig is Alona Beach een populaire strandbestemming en het hele gebied is snel gegroeid. Met de tijd mee is de duikwinkel geëvolueerd tot een modern en efficiënt 5-sterren PADI Instructor Development Center.

Wat voor accommodatie bieden jullie aan?

Oasis Resort biedt accommodatie in de stijl van de inheemse cultuur aan die geschikt is voor elk budget. In het Oasis Resort hebben we vier soorten kamers, te beginnen met een vrij eenvoudige standaardkamer, comfortabelere deluxe kamers, zeer mooie superior deluxe kamers en een luxe suite. Alle kamers zijn gezellig, maar de meest comfortabele is zeker de suite. Alle kamers hebben kleine terrassen of balkons met uitzicht op de tuin en het zwembad. Het resort is gebouwd op een kleine klif aan het strand en gaat over in het restaurant, de strandbar en het duikcentrum. Een van onze zwembaden bevindt zich beneden, op ongeveer 20 meter van het strand.

Anderen lezen ook:  Siddhartha Oceanfront Resort & Spa: een heerlijk verblijf aan de oceaan op Bali

Welke faciliteiten hebben jullie?

Oasis Resort is gelegen in een tropische tuin en alle kamers zijn voorzien van ventilatoren of airconditioning. Wifi is beschikbaar in het hele resort. Elke kamer heeft een terras of een klein balkon met uitzicht op het zwembad en de weelderige tuin. Onze receptie is geopend van 6.00 uur tot 22.00 uur. Naast duiken bieden we een verscheidenheid aan massages aan in onze prieel, landtours, zee-excursies en ook een geldwisselkantoor. Het bekende restaurant heeft een ruime keuze aan internationale gerechten en beschikt over een prachtige strandcocktailbar die populair is bij zowel de lokale bevolking als toeristen. We hebben een ruime parkeerplaats en twee zwembaden, één voor ontspanning en een andere voornamelijk voor duiktraining. We bieden transfers en luchthavenvervoer aan, evenals motor- en autoverhuur.

Waarom is jullie resort zo interessant voor duikers?

Seaquest Dive Center is interessant voor duikers omdat we het langst gevestigde duikresort zijn in Moalboal en Panglao. Sommige van onze divemasters werken al meer dan 20 jaar bij ons en kennen de riffen als hun eigen broekzak. Omdat we een instructeur-ontwikkelingscentrum zijn, hechten we het grootste belang aan duikveiligheid en -normen. Naast veiligheid willen we onze duikgasten graag zoveel mogelijk de diversiteit van onze duiklocaties en het zeeleven laten ervaren tijdens hun verblijf.

Wat betreft training hebben we een zwembad direct aan het strand, wat perfect is voor opfriscursussen en beginnerscursussen. Hier in het duikcentrum bieden we ontdekkingsduiken voor complete beginners, evenals specialiteiten training en instructeur-ontwikkeling.

We zijn geassocieerd met Greenfins (Green Fins is een benadering van duurzame activiteiten op het gebied van zeetoerisme in Zuidoost-Azië, het Caribisch gebied en de Indische Oceaan, redactie) en we begeleiden onze duikers volgens hun richtlijnen met aandacht voor duurzaamheid van de riffen en bescherming van het onderwaterleven.

Anderen lezen ook:  “Met onze liveaboard bezoek je de meest unieke plekken van Turkije” 

Werken jullie samen met een nabijgelegen duikcentrum of bieden jullie jullie eigen duikfaciliteiten aan?

We hebben een goede relatie met alle naburige duikcentra en we werken samen sinds de heropening na de pandemie,  maar we zijn onafhankelijk. Soms delen we duikboten wanneer we niet veel gasten hebben, maar de laatste tijd zijn er genoeg toeristen om ons volledig onafhankelijk te laten werken.

Hebben jullie een huisrif? Zo ja, welke en wat is er zo bijzonder aan?

Ja, Oasis Resort heeft een huisrif, dat deel uitmaakt van de Alona rifmuur. Er worden veel walvishaaien gezien, maar het rif is het meest bekend om de wratachtige en grote hengelaarsvis-populatie (frogfish), evenals de overvloed aan macro zeeleven. Er is prachtig koraal en het landschap verandert snel van duiklocatie naar duiklocatie. Er is ook een klein lokaal wrak, op 36m diepte, dat interessant is om te bezoeken.

Wat maakt jullie uniek?

Ik geloof dat Oasis Resort opvalt door onze inspanningen om mensen thuis te laten voelen en hen de meest onschatbare ervaring mogelijk te bieden. We willen dat onze gasten zo veel mogelijk van Bohol en Cebu genieten en zelf zien hoeveel de Filipijnen te bieden hebben. Ons personeel werkt al heel lang bij ons. We hebben zowel nieuwe medewerkers als mensen die vanaf het begin bij ons zijn. Onze langdurige ervaring in de duik- en hotelbranche is wat ons onderscheidt. Ik geloof dat we hier op het eiland en in de rest van de Visayas echt een referentiepunt zijn.