Kom je dit jaar ook weer naar onze DUIKEN-stand op Duikvaker? Want we organiseren weer heel veel leuke activiteiten! Doe de orencheck bij onze oorspecialist Michel Hulsman van Audine, volg een van onze interessante workshops en snuffel in onze shop. We hebben bijvoorbeeld de nieuwe Trshbg, een wearable trashbag voor surfers, snorkelaars en duikers. 

Wat is Trshbg?
Trshbg is een project begonnen in november 2018 als nieuw product, bedacht door Trieu. Het product is een tas waarmee duikers en surfers tijdens hun activiteit eenvoudig plastic en ander afval kunnen verzamelen. Trshbg houdt er niet van eerst uitgebreid onderzoek te doen, eigenlijk hebben we heel snel gezamenlijk iets verzonnen om uit te voeren. Zogezegd zo gedaan, de productie is inmiddels begonnen op Bali. De tassen worden voor 80% gemaakt van gerecycled materiaal. We gebruiken oude banners en binnenbanden ervoor. Alleen het net is nu nog niet van gerecycled materiaal vanwege de kwaliteit. Wanneer we dezelfde kwaliteit als nu kunnen bereiken dan wordt er overgegaan op 100% gerecycled materiaal. Leuke bijkomstigheid! Het is dus een tas van rotzooi voor rotzooi! Hoe mooi kan het zijn!

Trshbg

Wat voor tassen zijn er?
Op dit moment zijn er 3 formaten in de markt. De Regular Tbag van 4 liter, deze wordt op de heup gedragen. De Baby T van 2,5 liter voor op je bovenbeen en de Techbag van 1,2 liter kun je op de kuit gedragen. De tassen bevatten allemaal een soort van trechter waardoor je het afval er heel makkelijk kan instoppen maar door de golven of stroming het er niet meer uit kan. De doelstelling is om het product zo toegankelijk mogelijk te maken voor alle duiken en watersporters. Hierdoor kunnen we met elkaar iets doen tegen de rotzooi in onze oceanen en meren! Doel is om elke duiker en elke surfer een ‘ocean cleaner’ te maken.

Anderen lezen ook:  Lucht, nitrox en vermoeidheid

Weetje!

Ze hebben uitgerekend en gemeten dat mensen die de tas al dagelijks gebruiken tot 10 tot 15 kg per maand verzamelen.

Trshbg

Wat kost een Trshbg?

De kosten voor de Trshbg zijn zo laag mogenlijk gehouden. De prijzen zijn inclusief verzenden: 39 euro voor de regular en de Baby Tbag 36 euro voor de Techbag

Trshbg

Wie gebruiken de Trshbg al?

Op dit moment wordt de Trshbg vooral gebruikt in de omgeving van Bali. Hier wordt hij gebruikt door dive masters en mensen die de koraalriffen beschermen en onderzoeken. Daarnaast wordt de Tbag gebruikt door Scuba Sarah die binnenkort voor het eerst een cleanup duik gaat maken op Antarctica! Daarbij gebruikt ze ook een Tbag. De tassen worden in Bali door veel professionele duikers en surfers getest, komt er iets uit wat beter kan, wordt dit in de nieuwe batch meteen doorgevoerd en zo proberen we het product altijd weer te verbeteren.

www.trshbg.com

Programma workshops DUIKEN-stand tijdens Duikvaker 2 & 3 februari:

11.00 uur: Raymond Wennekes, Hoe maak je een winnende foto?

12.00 uur: Stefan Panis, Mijn- & wrakduiken

13.00 uur: Gino van Duffelen, Zorg voor je duikpak: tips over onderhoud voor neopreen & droogpakken

14.00 uur: Bootsy’s Babbels

15.00 uur: Sander Evering, Bommenwerper Boeing B17 & technische duikvaardigheden, van vinslagen tot opstijging

Ear Check: gehele dag!

Volg ons op Facebook en lees de interviews met de sprekers!