Even helemaal tot rust komen… Dat kan bij Siddhartha Oceanfront Resort & Spa! De base managers zijn zelf fanatieke duikers en nemen je mee naar de mooiste duikplekken van Bali. Het resort is daarnaast een ideaal vertrekpunt voor culturele, sightseeing of avontuurlijke excursies.

Wanneer is jullie resort opgericht en wat is de geschiedenis?

Ons Boutique Resort opende zijn deuren in juni 2009. Als gepassioneerde en ervaren duikinstructeurs en base managers vinden we het heel belangrijk om onze gasten de best mogelijke toegang tot de fascinerende onderwaterwereld in Bali te bieden. Ons resort wordt elk jaar grondig onder handen genomen en verkeert daardoor in uitstekende staat. 

Wat voor accommodaties hebben jullie? 

Siddhartha Oceanfront Resort & Spa biedt verschillende soorten accommodaties, waaronder Superior Bungalows, Deluxe Bungalows, Oceanfront Deluxe Bungalows en Oceanfront Pool Villas. De bungalows hebben elk een eigen terras met ligbedden, een queensize bed, bureau, minibar en een openlucht badkamer. De Oceanfront Pool Villas zijn perfect voor families en bieden twee afzonderlijke slaapkamers en een privézwembad. Alle kamers hebben een overdekte buitenregendouche. 

Hoe zit het met de faciliteiten?

Bij Siddhartha Oceanfront Resort & Spa bieden we alle voordelen van een boutique hotel en hebben we een spa, goed uitgeruste fitnessruimte, een yoga-studio met zeezicht, een infinity pool aan de oceaan omringd door een groot zonnedek en zwembadbar, een openluchtrestaurant en een volledig uitgerust SSI duikcentrum, alles ruim omgeven door prachtig aangelegde tropische tuinen.  

Waarom is Siddhartha Oceanfront Resort & Spa zo geschikt voor duikers?

Vanwege de spectaculaire riffen, opwindende stromingen en de vreemde en prachtige wereld van macro-wezens voor de kust van Oost-Bali. Het Siddhartha Dive Center biedt toegang tot meer dan 50 duik- en snorkellocaties die per boot of auto bereikbaar zijn. Ons huisrif, samen met ons rifherstelproject “Kubu Marine Park”, bevindt zich recht voor het resort en duikcentrum. En laten we onze eigen wrakduikplaats, de Boga, niet vergeten! Onze duikboot Baba biedt plaats aan maximaal 10 gasten en we hebben meerdere minibusjes beschikbaar voor onze duiktrips. Liberty Wreck is op slechts 5 minuten van ons resort en ook organiseren we dagtrips naar Nusa Penida, om te duiken met manta’s en mola mola’s. Dit is 1,5 uur rijden.   

Anderen lezen ook:  Top 6 Indonesië: Moana Cruising in Komodo

Jullie hebben een eigen duikcentrum op het resort.

Jazeker! Bij Siddhartha staat veiligheid voorop en daarom volgen we Europese normen. We hebben 30 complete sets van de nieuwste huuruitrusting beschikbaar in onze duikwinkel. Ook hebben we twee Coltri-compressors, een NRC-nitrox-membraansysteem, een moderne boot, airconditioned auto’s en een goed uitgeruste duik- en werkplaats. Verder zijn er toiletten, douches, opslagkluisjes, grote spoeltanks en voldoende opslagruimte om al je spullen te reinigen, op te hangen en te drogen. Bij ons betekent “volledige service” ook écht volledige service! Ons duikteam laadt en lost je duikuitrusting voor elke excursie in en uit onze transportvoertuigen of duikboot. Na elk gebruik wordt alles grondig schoongemaakt en opgeslagen. En als het gaat om veiligheid, zijn onze duikboot en auto’s uitgerust met zuurstof, een EHBO-kit en een mobiele telefoon. Mocht er toch iets gebeuren, dan is de dichtstbijzijnde duikarts in Gianyar, die ook de recompressiekamers bedient in het Kasih Ibu-ziekenhuis. 

 En jullie huisrif?

Het huisrif van Siddhartha strekt zich uit over de hele lengte van het resort en we hebben drie instappen. Onze duikcrew biedt complete service: draagt je uitrusting naar het gewenste instappunt en helpt je in en uit het water. Het Kubu Marine Park, ons fantastische reef restoration project, ligt recht voor de deur van het duikcentrum, net zoals het Boga Wreck.  

 Wat maakt jullie uniek?

Met 30 vrijstaande bungalows en twee privévilla’s met zwembad biedt Siddhartha een prachtige locatie aan de oceaan. Het hele resort is ontworpen met het lokale milieu in gedachten en behoudt zoveel mogelijk van de oorspronkelijke bomen in onze tuinen – je kunt er zelfs een vinden in de buitenbadkamer van je bungalow! Bij Siddhartha Oceanfront Resort & Spa proberen we zo eco-vriendelijk mogelijk te werk te gaan. Hoewel het beperken van het aantal wisselingen van beddengoed en handdoeken (op verzoek van de gasten) belangrijk is, is er veel meer dat gedaan kan worden. Door middel van ons initiatief voor een moestuin, de ontwikkeling van een afvalbeheer- en recyclingprogramma, en samenwerking met de gemeenschap om het milieubewustzijn te verhogen, geven we prioriteit aan duurzaamheid. 

Anderen lezen ook:  Bekendste duiksite van Indonesië Liberty wreck in Bali