Ik maak me klaar om te gaan snorkelen. Daar gaat er één! Steek je hoofd onder water! Ik lig net één tel met mijn snorkelsetje in het water en René gebaart druk. Zijn ze er nu al? Het is nog geen 16:00 uur! Gehaast kijk ik onder water en ik merk dat het zicht een beetje milky is. «Waar? Waar zit ie dan?» Roep ik door mijn snorkel. Een bewegende contour komt steeds dichterbij. Ik kan twee peddels onderscheiden. Een schild. En twee achtervinnen.

Twee uur snorkelen

Op de zandbodem zie ik allemaal resten van dode vissen liggen. Alles is tot op het bot opgegeten, maar daar liggen enkele verse stukken! En kijk, drie schildpadden! Ik weet niet waar ik moet kijken. Het zijn twee karetschildpadden en een kleine groene. De tekening op het schild van één van de karetschildpadden is een heus kunstwerk en licht fantastisch op in het zonlicht. Ik besluit met hem mee te zwemmen. Weer stevent hij af op de plek waar net een verse vissenkop het water wordt ingegooid. Smullen maar!

Al snorkelend kun je op je gemak het vreetfestijn volgen.

We snorkelen wel twee uur met de schildpadden die maar geen genoeg kunnen krijgen van het gratis eten. En wij niet genoeg van hen! Ze zijn niet schuw, maar ontwijken je op een subtiele manier. Ik begin het toch wel koud te krijgen en met tegenzin stap ik het water uit. Eén van de vissers is druk in de weer om een vis klaar te maken onder toeziend oog van enkele toeristen. Ik heb medelijden met het dier dat daar zo op tafel in stukken wordt gehakt. Aan de andere kant profiteren de schildpadden ervan die ook weleens een extraatje kunnen gebruiken. En toegegeven, dit was wel een fantastisch snorkeltochtje!

Anderen lezen ook:  Toolenburgerplas Hoofddorp, altijd raak!

Waar ligt Playa Grandi?

Playa Grandi ligt ten zuiden van Westpunt, waar het aangegeven
staat met naambordjes. Wij zagen de schildpadden al vanaf 15:00 uur, rond 16:00 uur komen de vissers binnen.
Blijf gewoon bij de steiger snorkelen en je zal ze vanzelf
zien. Je hoeft niet per se te duiken, ze zwemmen op een diepte van maximaal drie meter langs de kust.

Schildpadview: Hé, waar blijft mijn lekkere hapje?

Bekijk ook: Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao