Gitzwarte vinnen van bijna twee meter hoog die door het water klieven. Haringen zwemmen steeds dichter op elkaar in de baitball, zeevogels laten zich krijsend uit de lucht vallen. Ineens komt een enorme wijd opengesperde bek uit het water. Bultrug! Dit wil je toch meemaken? Wees er snel bij! Ze zijn nog maar 2 jaar op deze plek.

Nog nooit waren Orka’s zo dichtbij

De orka’s en walvissen die we hier zien, komen van heel de Noord-Atlantische Oceaan voor de haringtrek. Dit is uniek in de wereld en ook de enige plek waar je dit kunt meemaken. De haring zwemt rond november de fjorden in, om zich voor te bereiden op het paarseizoen in februari/maart. Voor de zeezoogdieren is dit een geweldig vreetfestijn. We zien veel baby-orka’s, wat een goed teken is. De populaties zijn gezond.

Nog maar 2 jaar op deze plek

Frank Wirth vertelt dat Orca Camp niet altijd vanuit Skjervøy werd georganiseerd. “Afgelopen jaar zaten ze hier rondom Skjervøy en ik denk dat ze nog zo’n twee tot drie jaar naar deze fjorden zullen trekken. Daarna gaat de haring weer ergens noorderlijker.”

Lezersreis – Orca Camp 2020

Snorkelen tussen orka’s en misschien ook wel bultruggen… In het hoge noorden van Noorwegen hebben wij de beste plek ter wereld gevonden om orka’s onder water te spotten. In november trekken superscholen haring de fjorden in, waar deze grote zeedieren op jagen. Beleef dit ijskoude avontuur tussen de schitterende fjorden van 8 tot 15 november 2020 tijdens DUIKEN Orca Camp!

Lees ook!

Anderen lezen ook:  Duister geheim van Belize, grotduiken bij Caye Cauker