Waar je ook bent in Nederland, er zit ongetwijfeld een SubLub winkel bij jou in de buurt. Bij alle vijf de fysieke duikwinkels vind je een groot assortiment van de bekende merken duikmaterialen: van wetsuit tot vin, van BCD tot boots. Redacteur Carlo Vreugde gaat on tour en bezoekt de shops, waarbij hij in gesprek gaat met de eigenaren. Zijn vierde stop is SubLub Nieuwegein. 

Lopend richting de duikwinkel, ga ik eerst over het terrein van de parkeerplaats van het zwembad waar het superdruk is. Gezinnen met kinderen staan al in de rij voor het scannen van de QR-code bij de ingang van het zwembad. In hetzelfde gebouw zit ook de duikwinkel SubLub Nieuwegein waar Joyce en Robert Vos mij opwachten en we op gepaste afstand plaatsnemen aan de gezellige tafel.

Met zo’n honderd vierkante meter is dit een ruime duikwinkel met vele soorten duikmaterialen van de bekende merken. Begin januari werd een compressor geplaatst, zodat duikers buiten hun eigen flessen kunnen vullen. Een andere wens is een grotere duikwinkel, maar daarop zal even gewacht moeten worden. Als alles goed gaat, start het zwembad met een twee jaar durende verbouwing eind volgend jaar.

De duikwinkel zal dan aanzienlijk groter worden en voorzien in de tweede behoefte van duikers; extra ruimte voor les, duikspullen passen en displayruimte.

Onderhoud duikmateriaal

Voor de duiker is het een mooie duikshop, maar voor Joyce en Robert een mijlpaal. Zij stoppen hun hart en ziel in deze onderneming. Joyce was bezig met haar instructeursopleiding van PADI, de Instructor Development Course (IDC), toen ze te horen kreeg dat de duikwinkel te koop stond.

Anderen lezen ook:  Mijn duikavontuur: Bunaken. Ons tweede thuis.

Samen met Robert is ze hiervoor gegaan, maar eerst heeft ze haar opleiding voltooid zodat ze in november 2017 de winkel zijn gestart. Je hele hebben en houwen gaat in zo’n winkel zitten.

Door onderdeel van SubLub te zijn, konden ze ook meerdere kwaliteitsmerken in de winkel plaatsen. Daarnaast is Joyce volop aan de slag gegaan met de techniek, waardoor SubLub Nieuwegein nu een eigen servicecentrum heeft. Zij zorgt persoonlijk voor al het onderhoud van duikmateriaal zoals automaten, cilinders en fullfacemaskers.

SubLub Nieuwegein

Mooiste dat er is

Robert staat in de duikwinkel en vraagt de klant tot in detail wat voor type duiker hij of zij is. Waar en hoe vaak duik je? Op deze manier kan hij de duiker nauwkeurig adviseren bij het aanschaffen van nieuw duikmateriaal. Dit lijkt eenvoudig, maar optimaal service verlenen is een vak.

Robert: «Door goed door te vragen, kan je de wensen van de duiker samenbrengen en een juist advies geven. Kennis overbrengen en de passie die je kan overdragen in de shop, vind ik het mooiste wat er is!» Dit is ook de reden dat ze samen ook steeds weer nieuwe opleidingen volgen.

Joyce: «Ik vind het heel belangrijk om als duikinstructeur zelfredzaam en onafhankelijk te zijn. Dat is de reden dat ik de PADI Self-Reliant Diver speciality heb gedaan. Want jij let op al je cursisten, maar wie let er op jou?»

Daarnaast is zij ook vol enthousiasme aan sidemountduiken begonnen en is zelfs sidemount-instructeur geworden. Vol trots toont Robert de X-Deep gekleurde sidemount-wings. Robert: «We zijn hier zelf enthousiast over en dat dragen we over aan duikers die geïnteresseerd zijn om met een wing te gaan duiken.»

Anderen lezen ook:  Tauch Terminal Resort Tulamben: het Liberty Wreck ligt bij ons voor de deur

Ook heeft SubLub Nieuwegein een ruim assortiment aan droogpakken. Indien nodig, maken ze een mooie pakketprijs met een droogpakcursus die Joyce zelf geeft. Op deze manier laten Joyce en Robert zien dat ze heel ver gaan voor hun duikklanten, service tot het uiterste.

Faciliteiten SubLub Nieuwegein

  • Duik-, snorkel- en zwemmaterialen
  • Vulstation 200 en 300 bar
  • Onderhoud duikmateriaal

Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag: 12:00-17:00, zaterdag: 10:00-17:00 uur, zondag: 11:00-16:00 uur

Parkeren: Op het terrein vlak voor de deur. Gebruik doordeweeks tot 14.00 uur locatiezone 3604 voor de parkeermeter, na 14.00 uur en in het weekend gratis parkeren. Adres: Merweplein 1, Nieuwegein

Telefoon: 030 – 207 40 62, e-mail: nieuwegein@sublub.nl. Website: SubLub.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

SubLub is Camaro Premium Dealer