Waar je ook bent in Nederland, er zit ongetwijfeld een SubLub winkel bij jou in de buurt. Bij alle vijf de fysieke duikwinkels vind je een groot assortiment van de bekende merken duikmaterialen: van wetsuit tot vin, van BCD tot boots. Redacteur Carlo Vreugde gaat on tour en bezoekt de shops, waarbij hij in gesprek gaat met de eigenaren. Zijn derde stop is SubLub Voerendaal. 

Voerendaal heeft een veelvoud aan natuurgebieden met een mineraal- en kalkrijke bodem plus een bijzonder flora en fauna: het Geleenbeekdal, het Geuldal en de Kunderberg. Kenmerkend voor deze plaats is de harde kalksteen, de Kunradersteen. In het betoverde panoramalandschap met wijngaarden van wijngoed Fromberg en groene beekdalen, waan je je in het buitenland. En daar bevindt zich ook SubLub Voerendaal, van de gepassioneerde Richard Vaessen.

SubLub Voerendaal

Als zelfstandig ondernemer met een passie voor duiken, begon hij met een eigen compressor in zijn tuinhuis. Via zijn duikbuddy Evert leerde hij SubLub Zuidlaren kennen en nam contact op met de eigenaar van SubLub. Die had wel interesse in een duikwinkel in Limburg, om zo geheel Nederland te kunnen bereiken.

Zo’n vijf jaar geleden startte Richard dan ook de SubLub-winkel in Limburg. De reden dat er geen duikschool bij zit, komt omdat hij nauw samengewerkt met alle duikverenigingen in de omgeving. De klant professioneel bedienen zit in het DNA van Richard en ook in Paul Krutzen, die vandaag meehelpt in de duikzaak. Richard is duikinstructeur en staat regelmatig met zijn duikuitrusting aan de waterkant.

Heb je een lek in je droogpak of heeft je ademautomaat een onderhoudsbeurt nodig? Geen probleem. Richards winkel is het hele jaar open en biedt gecertificeerde service voor al jouw duikmateriaal.

Anderen lezen ook:  Ode aan mijn instructeur

Voor aanschaf droogpak testen

Wat maakt SubLub Voerendaal nu zo speciaal? Stel, je wilt in een droogpak gaan duiken, maar daar heb je wel je Droogpak Specialty voor nodig. Hoe kan je dan gaan duiken als je nog geen droogpak hebt?

Sterker nog, hoe weet je dan welk droogpak je moet gaan kopen en überhaupt kan gaan uitproberen? Want je hebt nog geen droogpak duikbrevet? Richard zijn duikpassie is zo groot, dat hij als duikinstructeur en duikwinkeleigenaar met de klant samen een droogpakduik gaat maken. Eerst komt de inventarisatiefase waarin de duiker vragen krijgt over hoe en waar de toekomstige duiken gaan plaatsvinden met het nieuwe droogpak.

Op basis daarvan kiest Richard diverse merken droogpakken uit die de duiker kan passen. Zo kan hij ook direct de verschillende merken vergelijken en bepalen wat het beste bij hem past. Daarna wordt een afspraak gepland om samen te gaan duiken. Als duikinstructeur kan Richard de toekomstige droogpakduiker goed begeleiden en aangeven waar op gelet moet worden. Als het droogpak goed zit en aan de eisen voldoet, kan het pak aangeschaft worden.

Op deze manier kan in een perfect duikpak gestart worden met de Droogpak Specialty. Ook mooi is dat in SubLub Voerendaal een speciale tank staat om droogpakken te testen op lekkages. Op deze manier kunnen eenvoudige reparaties door Richard zelf uitgevoerd worden. Het is ook handig voor garantiecontrole van de droogpakken.

SubLub Voerendaal

Stapje verder

Paul vertelt verder dat de duikzaak is ingericht met veel soorten merken en net dat beetje extra. «Ik heb het hier over de extended range duikers. Zij hebben veel ervaring en willen een stap verder. Bijvoorbeeld het uitproberen van een X-Deep wing om te gaan sidemountduiken.

Anderen lezen ook:  Zeepaardjes Texel, wat is er met ze gebeurd?

Veel is mogelijk en we merken dat duikers die zich oriënteren op internet, bij ons langskomen voor advies. Bij ons kunnen ze de duikspullen uitproberen waar we over adviseren.

Hierdoor merken we dat duikers uit Eindhoven of zelfs Antwerpen naar ons toekomen vanwege ons ruime assortiment. We verkopen ook alleen merken waar we zelf achter staan en vertrouwen in hebben,» aldus Paul.

Zowel Richard als Paul geven aan dat zij adviseurs zijn en geen verkopers. «Je kan kiezen om snel iets te verkopen, maar dat willen we niet. Want het gaat om een tevreden klant.

Die tevreden duikklant komt namelijk terug in onze winkel. Zij weten dat wij zelf duiken en professioneel bezig zijn met de duiksport en dat zorgt voor vaste terugkerende klanten met een grote glimlach!»

Faciliteiten SubLub Voerendaal

  • Duik-, snorkel- en zwemmaterialen
  • Vulstation 200 en 300 bar
  • Vulstation nitrox en trimix
  • Onderhoud duikmateriaal

Openingstijden: 14:00 – 19:00 (di., do., vr.) 10:00 – 17:00 (za.). Parkeren: gratis Adres: Vakenburgerweg 12 in Voerendaal, Telefoon: 045 – 20 33 013 e-mail: voerendaal@sublub.nl Website: SubLub.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

SubLub is Camaro Premium Dealer