Wim en Liesbeth van Dooren zijn de eigenaren van Sun Reef. Het prachtige resort aan zee waar je vanuit je privé tuin direct de zee in kan lopen. Het is dan ook niet zo gek dat zich op het terrein van Sun Reef de duikschool Curaçao divers bevindt. Kleine tip van ons: Bekijk de aantrekkelijke aanbieding die tot 28 februari 2021 geldt, zeker de moeite waard als je het ons vraagt!

“Na een paar maanden geen toeristen te hebben gezien op het eiland is het een verademing weer gasten te kunnen verwelkomen.”

Vertel eens over jullie verblijf, wat maakt jullie uniek?

Sun Reef is gelegen aan zee. Het bestaat uit 10 bungalows en 3 vakantiehuizen. Het hele complex ademt een gezellige huiselijke en tropische sfeer uit. De bungalows en huizen aan zee hebben een prachtig uitzicht over zee en regelmatig zwemmen dolfijnen dicht langs de kust voorbij.

Vanuit je privé tuin via een trap direct de zee ingaan om te zwemmen, snorkelen en duiken is de unieke vakantie ervaring die vele van onze gasten zoeken. De zon gaat iedere dag voor de deur onder en je hebt alles om goed te kunnen koken of in de eigen tuin te BBQ-en.

De duikschool van Curaçao Divers is gelegen op het terrein van Sun Reef. Duikflessen zijn 24/7 beschikbaar. We liggen centraal op het eiland vlak bij het historische centrum van Willemstad en alle mooie duikplekken liggen binnen handbereik.

sun reef

Wat zijn de twee populairste duikstekken bij jullie in de buurt? Waarom?

Voor één van de mooiste duikstekken hoef je niet ver te zoeken. Het huisrif met het BioRock project van Curaçao Divers is één van de populairste duikplaatsen met mooie koralen, veel vissen, zeepaardjes en schildpadden. Het Biorock project is een kunstmatig aangelegd rif. Met behulp van elektrolyse lukt het om koralen sneller te laten groeien.

Anderen lezen ook:  Rebel Diving Curaçao

Ook een wrakduik naar de Superior Producer is zeer geliefd. Sinds de aanleg van de Megapier, waar de cruiseschepen  aanleggen, is het eenvoudiger geworden om daar het water in te gaan. De Superior Producer was een vrachtschip dat bijna 40 jaar geleden is gezonken nabij de haveningang. Het wrak ligt op 30 meter diepte en is helemaal begroeid met koralen, anemonen en sponzen.

sun reef

Jullie mogen weer gasten ontvangen, hoe is dat?

Sinds 1 juli is Curaçao weer open voor toeristen uit een aantal landen. Na een paar maanden geen toeristen te hebben gezien op het eiland is het een verademing weer gasten te kunnen verwelkomen. We zijn er heel blij mee.

Dank zij het goede beleid van de overheid is het aantal Covid-19 besmettingen op het eiland beperkt gebleven en is de verspreiding tot nu toe onder controle gehouden. Hierdoor is het mogelijk om in de alom bekende Curaçaose ongedwongen en relaxte sfeer een hele fijne vakantie te beleven.

sun reef

Reizen was een aantal maanden niet mogelijk door corona. Wat hebben jullie in die tussentijd gedaan?

We hebben natuurlijk niet stilgezeten. Meestal zijn we vol bezet en is het inplannen van onderhoud lastig. Dat was de afgelopen maanden wel anders. Er zijn in een aantal bungalows nieuwe vloeren gelegd en ook de tuinen hebben een opknapbeurt gehad.

Op een complex aan zee is altijd veel te doen. Zout en zon zijn er de oorzaak van dat er meer onderhoud nodig is dan gemiddeld.

sun reef

Hoe gaan jullie om met corona? Wat is anders? Wat voor voorwaarden worden er aan de duikers gesteld?

We houden ons aan de protocollen die door de overheid en de branche zijn opgesteld. Waar geen 2 meter afstand gehouden kan worden gebruik je een mondkapje. Doordat we hier in de tropen in de buitenlucht zijn is afstand houden gemakkelijk.

Anderen lezen ook:  Hotspots Bonaire om zeeschildpadden te spotten

Duikers kunnen naar alle duikplekken met eigen auto en hoeven niet met een bus of boot vol met andere mensen. We vragen onze gasten bij te houden waar ze ieder dag geweest zijn. Je merkt dat iedereen inmiddels gewend is aan de corona situatie en daar op een goede manier mee omgaat.

sun reef

Hoe reageren de klanten die tot nu toe zijn geweest?

De gasten genieten volop,  zijn heel relaxed en blij dat ze kunnen duiken. Na  afloop zeggen ze een heerlijke vakantie te hebben gehad.

Het is een stuk rustiger op het eiland omdat er minder toeristen worden toegelaten dan normaal. Het doet denken aan de beginjaren van de opkomst van het toerisme. Je wordt door iedereen enthousiast te woord gestaan en het lijkt of iedereen zich realiseert hoe belangrijk het toerisme voor het eiland is en het beste beentje voor zet.

Sun reef

Hebben jullie nog een leuke aanbieding voor toekomstige gasten?

Jazeker, de aanbieding voor nieuwe reserveringen is 14 nachten verblijven en 11 nachten betalen voor een verblijf in de periode tot 28 februari 2021.

Deze bestemming boek je bij Diving World