Sun Reef bestaat vanaf 1989 en werkt al 16 jaar samen met duikschool Curaçao-Divers dat op hetzelfde terrein ligt. Het charmante bungalowcomplex vind je in het vissersdorp St. Michiel aan de westkust, ver weg van de toeristische drukte en direct aan zee.

Waar zitten jullie precies? Sun Reef ligt zeer centraal op slechts 12 minuten rijden van het historische centrum van Willemstad en van het vliegveld van Curaçao.

Het is rustig, buiten de toeristische drukte, maar toch in de nabijheid van de stad. De mooiste duikplekken en stranden liggen in de directe omgeving van Sun Reef.

Wat voor soort duiken bied je aan?

Kantduiken, want de prachtige riffen liggen niet ver uit de kust. De meeste van onze gasten huren duikflessen en lood (het zogenaamde non limit diving), hebben eigen uitrusting bij zich en gaan zelfstandig duiken.

Uiteraard bieden we ook vanuit ons eigen duikcentrum Curaçao Divers begeleide duiken aan en alle duikuitrusting is te huur. Voor de gasten zijn duikflessen 24/7 beschikbaar.

Sun Reef

Wat voor accommodatie hebben jullie?

Sun Reef ligt pal aan de Caribische Zee. Het is een klein charmant bungalowcomplex dat bestaat uit 10 ruime bungalows en 3 vrijstaande huizen. De goed verzorgde, in rustieke stijl ingerichte bungalows, ademen een gezellig huiselijke sfeer uit te midden van weelderige tropische palmtuinen.

Het is het enige resort op Curaçao waar je vanuit de privétuin direct de Caribische Zee in loopt. Er zijn letterlijk slechts 12 stappen nodig om van je bed de zee in te duiken! De bungalows aan zee hebben een prachtig uitzicht over zee en regelmatig zwemmen dolfijnen dicht langs de kust voorbij.

Anderen lezen ook:  De Fish ID Specialty - vissenkennis bijspijkeren

De zon gaat voor de deur onder. Privacy, ongedwongenheid en persoonlijke service vind je bij Sun Reef.

Sun Reef

Jullie hebben een eigen huisrif?

Het huisrif van Sun Reef is één van de populairste duikplaatsen van onze gasten en ligt tussen Slangenbaai en het haventje van Boca Sami. Het behoort tot de mooiste riffen van het eiland. Voor Sun Reef is een kunstmatig rif aangelegd volgens de BioRock methode.

Met behulp van elektrolyse lukt het om koralen sneller te laten groeien. Meer info: www.curacao-biorock.org.

Ook kun je mee met dagtrips?

We organiseren vele duiktrips over het hele eiland. Bijzonder zijn de begeleide UV-nachtduiken waarbij met behulp van UV-lampen de fluorescerende groene en gele kleuren van vele koraalsoorten, vissen en planten zichtbaar worden. Daarnaast bieden we alle PADI-duikcursussen aan van bubblemaker tot divemaster en ook specialties die betrekking hebben op Curaçao.

Sun Reef

Welke maatregelen hebben jullie genomen met betrekking tot corona?

Curaçao Divers desinfecteert alle duiktanks na het vullen en ook het spoelwater wordt gedesinfecteerd. Ieder bezoeker van de duikschool dient de handen te desinfecteren en de protocollen te volgen.

Onze gasten houden iedere dag bij waar ze geweest zijn. Alle bungalows worden na elk bezoek grondig schoongemaakt en gereinigd. Elke bungalow is voorzien van meerdere schoonmaakmiddelen en handgel. Doordat we een bungalowcomplex zijn met veel ruimte, is het eenvoudig om genoeg afstand te houden. Iedere bungalow heeft ook zijn eigen zitgedeelte of terras: afstand houden is dus geen enkel probleem!

www.sun-reef.com

www.curacao-divers.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!