Sun Reef bestaat sinds 1989 en werkt al 16 jaar samen met duikschool Curaçao-Divers dat op hetzelfde terrein ligt. Het charmante bungalowcomplex vind je in het vissersdorp St. Michiel aan de westkust, ver weg van de toeristische drukte en direct aan zee.

«Je hebt letterlijk maar 12 stappen nodig om van je bed de zee in te duiken!»

Waar zitten jullie precies?

Sun Reef ligt zeer centraal op slechts 12 minuten rijden van het historische centrum van Willemstad en van het vliegveld. Het is rustig, buiten de toeristische drukte, maar toch in de nabijheid van de stad. De mooiste duikplekken en stranden liggen in de directe omgeving van Sun Reef.

En dat is dus de westkust?

We zitten aan de westkust, eigenlijk meer de zuidkust van het eiland. Daar liggen de mooie stranden. Door de passaatwind is de zee aan de zuid- en aan de westkant van het eiland meestal kalm, wat het duiken aantrekkelijk en gemakkelijk maakt. Daarentegen is de kust aan de noordzijde rotsachtig en zijn er geen stranden. De zee is daar bijzonder ruw.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Kantduiken; de prachtige riffen liggen niet ver uit de kust. De meeste van onze gasten huren duikflessen en lood (het zogenaamde non limit diving), hebben eigen uitrusting bij zich en gaan zelfstandig duiken. Uiteraard zijn begeleide duiken mogelijk en verhuren we duikmateriaal. Voor de gasten zijn duikflessen 24/7 beschikbaar. Na het inchecken bij de duikschool kun je duiken wanneer en zo vaak als je wilt. Dat geeft een gevoel van vrijheid dat zo enorm wordt gewaardeerd.

Ook kun je mee met dagtrips?

We organiseren vele duiktrips over het hele eiland. Bijzonder zijn de begeleide UV-nachtduiken waarbij met behulp van UV-lampen de fluorescerende groene en gele kleuren van vele koraalsoorten, vissen en planten zichtbaar worden. Daarnaast bieden we alle PADI-duikcursussen aan, van bubblemaker tot divemaster en ook specialties die betrekking hebben op Curaçao.

Sun Reef heeft een eigen huisrif?

Het huisrif van Sun Reef is één van de populairste duikplaatsen van onze gasten. Het behoort tot de mooiste riffen van het eiland. Voor Sun Reef is een kunstmatig rif aangelegd volgens de BioRock methode. Met behulp van electrolyse lukt het om koralen sneller te laten groeien. Meer info: www.curacao-biorock.org

Wat voor accommodatie hebben jullie?

Sun Reef ligt pal aan de Caribische Zee. Het is een klein charmant bungalowcomplex dat bestaat uit tien ruime bungalows en drie vrijstaande huizen. De goed verzorgde, in rustieke stijl ingerichte bungalows, ademen een gezellig huiselijke sfeer uit te midden van weelderige tropische palmtuinen. Het is het enige resort op Curaçao waar je vanuit de privétuin direct de Caribische Zee in loopt. Er zijn letterlijk slechts 12 stappen nodig om van je bed de zee in te duiken! De bungalows aan zee hebben een prachtig uitzicht over zee en regelmatig zwemmen dolfijnen dicht langs de kust voorbij. De zon gaat voor de deur onder. Privacy, ongedwongenheid en persoonlijke service vind je bij Sun Reef.

Sun Reef

Website Sun Reef: www.sun-reef.com

Website Curaçao-Divers: www.curacao-divers.com

Bekijk ook: Oogstrelend, Oostpunt van Curaçao