In de mei uitgave van DUIKEN riepen we onze lezers op om je mooiste onderwaterfoto’s met ons te delen. De nieuwe #suuntofotochallenge is vorige week van start gegaan.

En wat voor een start! We ontvingen in de eerste week een groot aantal foto’s met een prachtige variatie aan onderwerpen. Walvishaaien, zeepaardjes, kleurrijke zeenaaktslakken en natuurlijk zijn de anemoonvisjes ook van de partij. Een opvallende foto ontvingen we van Edwin van Loenen. Op het eerste gezicht lijkt zijn foto, met knaloranje eitjes, ergens in de tropen gemaakt. Schijn bedriegt, want de rivierdonderpad op de foto is geschoten in een zoetwaterplas om de hoek.

Foto: Edwin van Loenen

De foto van Sander van der Heijden werd wel in warm water gemaakt, helemaal in Bunaken. Zijn Giant frogfish, deels in een spons langs een steile wand, staat er strak op! De duiker op de achtergrond zorgt voor diepte in deze opname.

Foto: Sander van der Heijden

Maar zoals de titel al zegt, vandaag is groen. Op een haartje na dan. Bijna was vandaag rood, want Tom van Hout zijn foto, met rode achtergrondkleur, deed het goed bij de jury. Fraai belicht en een mooie compositie. Wie maakte dan de winnende foto van week 1?

Foto: Tom Van Hout

Wijnand Verweij gaat er met de weekprijs, een originele emaille Suunto mok, vandoor. Zijn foto van een snoek tussen fonteinkruid viel op door de haast mystieke sfeer. Het karakteristieke torpedo-achtige lichaam komt helemaal tot zijn recht. Een foto waar je naar blijft kijken en blij van wordt. Van harte Wijnand en tot volgende week!

Anderen lezen ook:  Manta’s in Raja Ampat: kieskeurige types

Je kan nog meedoen!

Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl. Om je kans te vergroten, kun je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.

Hoofdprijs

Bij deelname aan #suuntofotochallenge maak je kans op de schitterende hoofdprijs: de nieuwe Suunto D5 duikcomputer in horlogeformaat ter waarde van € 649!

Voor de weekwinnaars staat er een originele emaille Suunto mok klaar.

Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf donderdag 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album #suuntofotochallenge bekijken.

Voorwaarden #suuntofotochallenge

  • Meedoen kan vanaf 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).
  • Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s
  • Om je kans te vergroten, mag je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.
  • Foto’s dienen onder water gemaakt te zijn
  • Half/half foto’s zijn welkom
  • Foto’s worden onder andere beoordeeld op compositie, originaliteit en scherpte
  • De weekwinnaar maken we bekend op www.duiken.nl
  • Een deskundige jury selecteert de weekwinnaar en beslist wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen.
  • De winnaar van de Suunto D5 maken we bekend in een uitgave van DUIKEN

 #suuntofotochallenge

Bekijk ook: Suunto D5 aan de tand gevoeld