Leren duiken van beginner tot instructeur? Gehaald en gebracht worden van en naar het vliegveld? Duiken en verblijven op het best verkozen duikresort van Bali, 12 jaar achter elkaar? Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa is dan de perfecte plek voor jou! Axel Schwan, oorspronkelijk uit Duitsland, runde verschillende Bistro’s in Berlijn totdat hij verhuisde naar Bali om een duikresort op te starten. “Gebouwd door duikers, voor duikers.”

Bali… Hoe kwam je daar terecht?

Bistro’s in Berlijn runnen was op een gegeven moment niet meer genoeg, dus in 1990 verhuisde ik naar Bali en begon met het bouwen van een duikresort aan de oostkust. Destijds was alles totaal ontspannen en makkelijk in de omgang. Ik kon in principe de locatie kiezen en die moest natuurlijk recht voor de deur van het wereldberoemde wrak van de USAT Liberty staan!

Wat voor soort faciliteiten hebben jullie?

Het resort is een beoordeeld platina duikcentrum en beschikt over; 24 luxe kamers met zeezicht, 2 bungalows met zeezicht, 1 familiesuite en een junior suite. Een restaurant aan het strand en een strandbar, 2 zwembaden, een spa, een winkeltje, een duikcentrum direct aan de rand van de oceaan met gratis nitrox en een cameraruimte met airconditioning. Dit alles wordt gecomplimenteerd met gratis fietsen, gratis kajaks, gratis peddelsurfen en twee keer per week gratis traditioneel marktbezoek.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Kant- en bootduiken. Diverse duiklocaties in Tulamben liggen op loopafstand, zoals het Liberty Wreck of de drop-off (200 meter). We hebben ook een vrij uniek huisrif dat vlak voor het duikcentrum begint.

Anderen lezen ook:  Coral Explorers Week bij Papua Explorers

Met koralen in het ondiepe gedeelte en muck koraalgebieden in dieper water. In 1963 veroorzaakte de vulkaan een modderglijbaan die de oceaan helemaal bereikte. Dit is dus een van de weinige riffen ter wereld waarvan we precies weten hoe oud het is.

Het is al erg goed bedekt met koralen, en ziet er niet veel anders uit dan oudere riffen. Verder hebben we zwart lavazand. Geen reflecties vanaf de bodem, waardoor de kleuren van de vissen nog intenser zijn.

Hoeveel duikplekken heb je?

We hebben meer dan 25 verschillende duikplekken. We duiken zelfs in twee verschillende oceanen. Voor het resort duiken we in de Javazee.

Als we een dagtrip maken aan de oostkust, duiken we in de Indische Oceaan. Er worden vier wrakken aangeboden, rifduiken, driftduiken, grotduiken, muckdiving, een haaien- en mantapoetsstation. Onze meest populaire duikplek is natuurlijk het WO II-wrak van de USAT Liberty. In 1942 getorpedeerd naar het strand.

Ze lag tot 1963 op het strand toen de modderglijbaan van de uitbarstende vulkaan haar terug de zee in duwde. Het is een 120 meter lang vrachtschip met een dieptebereik van 3 tot 29 meter.

Wat maakt jouw resort uniek?

Gebouwd door duikers voor duikers en gerenoveerd in 2008 en 2016 is het van topklasse.

De resortmanager is een doctor in mariene biologie. De duikgidsen zijn door ons getraind en leven voor het duiken, zelfs op hun vrije dagen gaan ze gewoon voor hun plezier weer het water in om te duiken. Natuurlijk hebben ze tussen de 5000 en 10.000 duiken en kennen ze het gebied tot in de puntjes. Onze senior instructeur is Peter Moser, een voormalige treinconducteur uit Oostenrijk die een legende is binnen de duikindustrie.

Anderen lezen ook:  Hoe is het nu met... Tauch Terminal Bali?

Hij is bijna 24 jaar bij ons en heeft duizenden studenten opgeleid. Omdat je in onze Tulamben-baai tal van duikplekken hebt, doe je alles op je eigen tempo. Geen lange boottochten, geen grote groepsduiken en elke dag duiken van 6.30 – 19.30 uur.

Is Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa ook interessant voor niet-duikende partners / familie?

We hebben twee zwembaden. Eén is 3 meter diep 1 is 1,6 meter diep, we organiseren traditionele avonden inclusief dansvoorstelling, BBQ’s, we vertonen educatieve marinefilms aan de strandbar en ja, we doen verslag van Max Verstappens races.

Wij bieden veel trips & sightseeing aan. Je kan hier fietsen, biljarten, naar de spa… Er zijn tempels, watervallen en markten in de achtertuin. Snorkelen is ook erg populair. Ik zou een niet-duiker aanraden om niet langer dan 7 dagen bij ons te blijven, maar dan naar andere delen van Bali te gaan.

Tauch Terminal Resort, Tulamben, Bali, Indonesia

Speciale aanbieding

Boek nu jouw Balitrip bij www.divingworld.nl tussen 01.11.2020 – 31.03.2021: Pay 7 nights, stay 8 of pay 12 nights stay 14.