Met je neus in het zand op zoek naar vreemde wezentjes of juist duiken op de spectaculaire riffen van Bunaken? Bij Thalassa Dive & Wellbeing Resort Manado en Thalassa Dive Resort Lembeh kun je alle kanten op! Arjen Bokhoven geeft antwoord op al onze vragen.

Hoe is het nu met jullie?

Het zijn twee heel moeilijke jaren geweest, maar nu zijn we … druk! We bereiden ons voor op een leven zonder COVID-19, en dat betekent dat we ons klaarstomen voor wat hopelijk een mooi toerismeseizoen gaat worden. Indonesië is goed klaar met deze pandemie en heeft vooralsnog besloten om per 1 april alle restricties te laten vallen.

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws na twee jaar. Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin in.

Kun je iets vertellen over jullie historie? Waarom hier een duikcentrum?

Thalassa is bekend geworden in het gebied als 5* PADI duikcentrum en opende haar deuren in 1997. Na zestien jaar alleen het duikcentrum te hebben gerund, was het tijd om een volgende stap te nemen en in 2013 openden we Thalassa Dive Resort, waar we naast duiken ook accommodatie aan konden bieden.

Vanwege de pandemie waren we midden 2021 gedwongen de deuren te sluiten van ons duikresort in het dorp Molas. Met de blik gericht op een toekomst zonder COVID, besloot Simone Gerritsen om op haar eigen grond een nieuw resort te laten verrijzen.

Het is kleiner en wat intiemer van opzet, en het grootste verschil met ons oude klassieke resort is dat deze nieuwe plek een bijna magische sfeer heeft: onder de schaduw van een prachtig tropisch bos en tussen mooie rotstuinen, word je uitgebreid verwend tijdens je verblijf in een van onze ruime villa‘s of bungalows. Een van de hoogtepunten in dit resort is ons restaurant, welke wordt bediend vanuit onze keuken.

Anderen lezen ook:  Check je hart!

Onze chefs creëren hier heerlijke Indonesische maaltijden, maar voor de variatie koken zij ook op basis van de Italiaanse cuisine. Dit nieuwe resort bevindt zich niet direct aan zee. We hebben daarom een 5* PADI duikcentrum gebouwd in het dorp Bahowo, slechts vijf minuten verwijderd van het resort.

Vanaf hier is het een kwestie van aan boord stappen en het duikplezier kan beginnen. Uiteraard hebben we ook nog ons resort op het eiland Lembeh. Dit is een kleinschalig maar heel knus duikresort in de Lembeh Strait. Dit resort hebben we in 2017 geopend, en ligt in het midden van Lembeh eiland, waardoor alle duikstekken binnen een kwartier varen te bereiken zijn.

Wat voor duiken bieden jullie aan?

We bieden voornamelijk bootduiken aan, met 2 tot 4 duiken per dag in en rondom het Bunaken National Marine Park en de Lembeh Strait. Dit zal vanaf de Manado-kant voornamelijk bestaan uit hele of halve dagtrips.

Vanaf ons duikcentrum in Bahowo kunnen we verschillende kanten op: het alom befaamde Bunaken en de nabijgelegen eilandjes, de zuidkust van het nationaal park, de kustlijn ten oosten van Bunaken en de Bangka archipel.

Op Lembeh liggen de duikstekken dichter op elkaar, dus dat maakt het makkelijker om losse duiken te maken. Een aantal plekken, zoals Trikora of Angel‘s Window, is wat verder weg dus die combineren we met een duikplek wat daar in de buurt ligt. In alle gevallen kom je terug voor lunch op het resort, en kun je nog een derde duik doen of eventueel een nachtduik.

Anderen lezen ook:  The Palace Port Ghalib Tour

Waarin onderscheiden jullie je t.o.v. andere duikcentra?

De nadruk bij Thalassa ligt op twee zaken: natuur en sociale betrokkenheid. We zijn er ook erg op gericht om onze gasten een complete ervaring te geven; we zien graag, dat mensen zich helemaal onderdompelen in het lokale leven.

Wat zijn de twee populairste duikstekken die jullie aandoen?

De steile koraalwanden van Lekuan (Bunaken) zijn zeer populair, met name vanwege de aantallen schildpadden. In Lembeh blijft Nudi Falls een zeer gewilde stek, een goede spot is voor naaktslakken.

Bieden jullie ook accommodatie aan?

In Thalassa Dive & Wellbeing Resort Manado vind je 2 luxe villa‘s en 5 mooi verzorgde chalets. Op ons resort op Lembeh hebben we 9 bungalows en 3 single deluxe kamers.

Wat ga je doen op Duikvaker?

We zullen aanwezig zijn met hulp van Paul en Yvonne,  zoals elk jaar. Wijzelf (Arjen en Simone) zijn virtueel aanwezig via Zoom en staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Uiteraard hebben we ook een speciale aanbieding voor de bezoekers van Duikvaker.

Info: www.thalassamanado.com