De gemeente De Ronde Venen laat het volgende weten over het toezicht op Eiland 4 van de Vinkeveense Plassen: We gaan voor de zomerse dagen (25 plus graden) gebruik maken van de diensten van MZ beveiliging.

UPDATE:

Gezien het verwachte tropische weer voor vrijdag 26 juni is besloten om de verkeersregelaars en beveiligers voor zandeiland 4 en 5 in te zetten vanaf 11.00 uur.
Zaterdag 27 juni is er ook inzet, voor aanstaande zondag komt deze te vervallen.

  1. Het toezicht richt zich op de eilanden 4 en 5. Twee verkeersregelaars en twee beveiligers doen hun werkzaamheden tussen 9 en 14.00/15.00 uur. Dat is de tijdsspanne waar het meeste verkeer verwacht wordt.
  2. In eerste instantie wordt het trailerverkeer (en duikverkeer) gereguleerd.
  3. De dranghekken met parkeerverbod thv ingang eiland 4 en 5 en thv de Plashoeve blijven deze zomerperiode aanwezig.
  4. Op moment dat de parkeerplaatsen vol zijn gaan de verkeersregelaars naar de uiteinden van de BBZuwe en worden borden zichtbaar gemaakt dat Eiland 4 en 5 voor automobilisten niet meer bereikbaar zijn. Tevens wordt eenzelfde bord zichtbaar gemaakt op de Vinkenkade (vanaf de rotonde) vóór de ingang van eiland 1 en 2 zodat men dan nog een andere keuze kan maken.
  5. Voor eiland 1 en 2 zal er geen gastheer gestationeerd worden. De zwenkboom naar eiland 1 en 2 is gesloten, zodat men alleen te voet de eilanden op kan.
  6. Het plan wordt in werking gesteld in overleg tussen MZ en de gemeente en op basis van te verwachten zomerse temperaturen (uitgangspunt is 25 plus graden in combinatie met vrije dag).
  7. Gezien de weersvoorspellingen zal komende zaterdag en zondag 27 en 28 juni een en ander in werking gezet worden.
  8. Op basis van ervaringen kunnen maatregelen bijgesteld worden.
Anderen lezen ook:  Onderzoek naar herkomst plasticvervuiling op Bonaire

Gemeente De Ronde Venen

Vinkeveense Plassen