De beste manier om Europa te ontdekken is door een roadtrip te maken. Zo stop je precies op de plekken die jou aanspreken en blijf je net zolang als je zelf wilt. En aangezien voor een duikliefhebber een vakantie niet geslaagd is zonder te hebben gedoken, zetten wij voor jou de 5 beste Europese duikbestemmingen op een rijtje. Jouw vakantie wordt dan ook perfect door de combinatie van een roadtrip én het duiken op de mooiste bestemmingen!

The Blue Hole in Malta

The Blue Hole op het eiland Gozo in Malta is een grote rotsformatie waar je tot wel 45 meter diep kunt duiken. Onder water vind je een spectaculair onderwaterlandschap met onder andere een grot en tunnel. Daarnaast is Malta simpelweg een heerlijke vakantiebestemming dankzij het milde klimaat, de rijke historie en cultuur en de prachtige natuur en stranden.

Noorwegen: meerdere hotspots

In Noorwegen vind je meerdere hotspots om te duiken. Zo kun je er bijvoorbeeld prachtig wrakduiken in Narvik, en kun je in Lofoten genieten van enorme hoeveelheden vissen en misschien zelfs orka’s spotten. Maak je trip in Noorwegen tot slot compleet door ook een bezoek te brengen aan Europa’s eerste onderwaterrestaurant.

Eén van de 116 geregistreerde duiklocaties in Kroatië

Kroatië is een waar paradijs voor duikers. Dankzij het heldere water, de bijzondere vissen en dolfijnen, de kliffen en de scheepswrakken valt er namelijk meer dan genoeg te ontdekken onder water. Bezoek er dan ook de eilandjes Brac, Mali Osir of één van de andere 116 geregistreerde duiklocaties om te duiken en te genieten van een ontspannen vakantie.

Anderen lezen ook:  Verbruik van plastic terugdringen: kleine beetjes helpen

Sardinië, Italië

Vakantie vieren in Italië is altijd een goed idee. Met name Sardinië is de ideale locatie als je op zoek bent naar een combinatie van duiken en lekker genieten van de Italiaanse keuken, cultuur en stranden. Doordat je in Sardinië op een aantal meters diep al allerlei verschillende vissen tegenkomt, is deze bestemming dan ook uitermate geschikt voor duikers met wat minder ervaring.

Nationaal Park Thingvellir, IJsland

Houd je van avontuur? Maak dan een road- en duiktrip naar IJsland. Deze sprookjesachtige bestemming bereik je door vanuit Denemarken de ferry te nemen. Eenmaal in IJsland aangekomen is met name het Nationaal Park Thingvellir een aanrader om te bezoeken als je wilt duiken. Hoewel het water wat koud is, zal het prachtige onderwaterlandschap en indrukwekkende grottenstelsel veel goed maken.

Waar moet je aan denken als je een roadtrip gaat maken?

Een roadtrip maken vraagt om enkele voorbereidingen. Zo is het belangrijk om je route enigszins uit te stippelen en een (flexibele) reisplanning te maken. Vergeet daarnaast niet om je auto goed uit te rusten en belangrijke spullen zoals een gevarendriehoek, koelvloeistof en een pechlamp mee te nemen. Daarnaast is het verstandig om je auto van tevoren naar de garage te brengen voor een onderhoudsbeurt. Ook een goedkope autoverzekering die de meest voorkomende schade dekt kan er voor zorgen dat je tijdens je vakantie niet tegen onverwachte kosten zult aanlopen. Veel plezier!