Azuurblauwe zeeën, parelwitte zandstranden, een overvloed aan uitzonderlijke diersoorten en ongerepte natuur. De biodiversiteit van Indonesië staat op nummer 2 qua meest gevarieerd ter wereld. In DUIKEN september gaan eilandhoppen met onderwaterfotografen Els Van Den Borre en Bruno Van Saen, die ons hun favoriete diertjes, duikplekken en resorts tonen! Vandaag stellen we Simon en Elaine Wallace van Bunaken Oasis Dive Resort and Spa aan je voor: “We zijn het eerste echte luxe resort op Bunaken Island” 

Simon en Elaine Wallace komen beiden uit Engeland en wonen sinds 2016 op Bunaken Island. Zij runnen het luxe resort Bunaken Oasis Dive Resort.

Wanneer is Bunaken Oasis Dive Resort and Spa geopend?

In 2016 en we zijn heel blij hoe het loopt. Bijna 30% van de gasten is sindsdien al teruggekeerd. Voor ons een signaal dat we het goed doen en hoe speciaal het Bunaken Marine National Park is.

Bunaken Oasis Dive Resort

Bunaken Oasis Dive Resort

Bunaken Oasis Dive Resort and Spa is uniek omdat…

we het eerste echte luxe resort op Bunaken Island zijn. Schitterende uitzichten, een 5 sterren restaurant, zwembad met waterval en geweldige service… Ook zijn we het eerste resort dat watersystemen gebruikt met UV-water treatment. Dit houdt in dat we ons eigen zoet water produceren – voor onder meer de douches en het zwembad. We hebben daarnaast ons eigen zuiveringssysteem voor vervuild water. Zo hebben we geen negatieve invloed op het marine park.
Maar het meest trots zijn we op de Oasis Foundation met het Dive Guide Training Program en University Scholarship. We zijn de enige en grootste werkgeven op Bunaken Island. Onze missie is om Bunaken te behouden en het rif te beschermen.

Anderen lezen ook:  Succesvolle redding van een bultrug!

Hoe zien jullie accommodaties eruit?

Al onze cottages zijn gebouwd op de heuvel en hebben magnifiek uitzicht vanaf het sea view balkon. Airco, badkamer, koelkastje, tablet, wifi en adapters zijn onder meer aanwezig. Ook zijn er twee family cottages.

Bunaken Oasis Dive Resort

Bunaken Oasis Dive Resort

Onze favoriete duikstek is…

dat is een lastige vraag! We hebben meer dan 90 duikstekken binnen bereik. Mijn favoriete wandduik is Pangalingan bij Manado Tua. Soms staat er sterke stroming, maar je hebt kans op pelagische dieren.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Bunaken staat bekend om de uitbundige koralen, maar we bieden ook fantastische muck-, zwart zand, rif- en critterduiken aan. Barracuda Point bezoeken we regelmatig, waar een grote school barracuda’s en jacks te vinden is. Wil je mandarijnvissen zien? Dat kan tijdens een nachtduik bij onze steiger! In Bunaken zijn heel veel nieuwsgierige schildpadden te vinden en je kunt op alle plekken heel goed snorkelen. Vorig jaar heeft een gast tijdens het snorkelen zelfs een dugong gezien!

Bunaken Oasis Dive Resort

Techduikers hoeven zich bij jullie niet te vervelen.

We bieden PADI en TDI cursussen aan en hebben alles wat de techduiker nodig heeft: van trimix tot CCR.

Mijn mooiste encounter was…

de ontmoeting met potvissen afgelopen jaar. Ze verbleven enkele dagen in de regio en al onze gasten hebben ze gezien. Begin dit jaar zagen vier OWD-cursisten vier potvissen op weg naar hun duikstek!

Droombaan of hard werken?

Simon en ik bouwden en beheren het resort, maar we hebben professionals in dienst die alles runnen. We zijn hier 4 tot 5 maanden per jaar, de rest zijn we in Engeland. Het is hard werken maar heel erg lonend.

Anderen lezen ook:  Costa Rica, Pura vida

Meer info Bunaken Oasis Dive Resort and Spa:

www.bunakenoasis.com

Bekijk ook: Een Drive – or dive – Thru op Bonaire