Een complete duikuitrusting samenstellen kan tijdrovend zijn en vooral ook veel geld kosten. SubLub maakt het je wel heel makkelijk: zij bieden complete sets aan, van vin tot masker, voor een hele mooie prijs! Je kan deze online bestellen maar ook bekijken in een van de vijf SubLub winkels. Het is voor onze redacteur Carlo Vreugde dus weer tijd om op pad te gaan!

Gepassioneerde duikers vind ik het mooiste aan de duiksport. Dat is nu precies wat ik ervaar bij het binnenstappen van SubLub in Voerendaal. Daar krijg ik een warm welkom van Richard Vaessen en Paul Krutzen. De winkel is ruim en alle bekende merken zijn te zien. Het is een ware snoepwinkel voor de enthousiaste duiker. Richard en Paul vertellen enthousiast over het complete pakket ‘Baas’ dat zij aan startende duikers adviseren. Richard: “Kersverse openwaterduikers hebben al heel veel rondgekeken op internet. Voordat zij onze winkel inlopen, is er al een idee ontstaan over wat zij graag willen hebben. Meestal is dat op één merk gebaseerd met een bepaalde uitstraling. Ook kan het voorkomen dat zij al informatie hebben ontvangen van andere duikers, maar die zijn meestal niet hetzelfde. Dat is logisch, want elke duiker heeft zijn eigen persoonlijke voorkeur.” Daarom vraagt SubLub Voerendaal juist naar wat de duiker wil gaan doen met de duikset. Is de duiker bijvoorbeeld een mooiweerduiker met reizen naar het buitenland? Of gaat hij voornamelijk in Nederland duiken en start na de Paasvakantie?

Waarom pakket ‘Baas’?

Over die vraag hoeft Richard niet lang na te denken. “Het gaat hier om een pakket waarbij kwaliteit voorop staat, en logisch, dus een redelijk budget is nodig. Wij verkopen alleen waar wij zelf ook achter staan.” In dit pakket zit dan ook de AquaLung Axiom, hetzelfde trimvest waarmee Richard zelf ook duikt. “Het draait allemaal om een goede pasvorm, zoals je weet moet een BCD goed om je lichaam passen. Hierdoor zit de luchtcilinder op je rug goed strak en beweegt deze niet tijdens het duiken. Dat maakt je neutraal drijfvermogen juist extra stabiel,” legt hij uit. Terwijl Richard het trimvest aan doet, toont hij het gemak van het instellen van de juiste afmetingen. “

Anderen lezen ook:  SubLub Voerendaal: «We verkopen alleen merken waar we zelf achter staan»

In onze duikwinkel hangen meerdere trimvesten zodat de duiker hierdoor een gevoel kan krijgen van de verschillende soorten. Vaak start dit bij een trimvest waarover ze veel op internet hebben gelezen. Nu kunnen ze zo’n trimvest passen en vervolgens laat ik ze het trimvest van AquaLung passen. In bijna alle gevallen kiezen de duikers voor de Axiom. Kijk maar, hoe makkelijk dit vest aan gaat!” Paul wijst ook op de dikke zachte en sterke achterkant plus de zachte halsrand. Dat is inderdaad echt mooi in elkaar gemaakt. Richard klikt de buikriem vast en trekt aan twee lussen, voilà! Zo vast als een huis. Waar is het klittenband, vraag ik? “Dat is helemaal niet nodig bij dit snelle systeem. Bij klittenband moet je het altijd strak spannen voordat het tegen elkaar aan gaat klitten. Hier gebruik je twee duimen om de buikriem aan te spannen. Vervolgens pas je hetzelfde principe toe op de schouderriemen. Aan de zijkant zitten handige mooie grote pockets en verder beschikt het trimvest over zest roestvrijstalen D-ringen. Ook de eenvoudig bedienbare loodpockets werken met een klik. Hiervoor leveren we softload in het gehele pakket zodat deze eenvoudig naar je lichaam gevormd worden.“ Completer kan dus niet, zelfs het lood krijg je erbij!

Complete automatenset

Paul toont de AquaLung Helix Compact Pro automatenset die er mooi en compact uitziet. Richard geeft aan dat deze set zowel voor warm als koud water geschikt is en door zijn gewicht mooi meegenomen kan worden naar het buitenland. Hij vult aan: “Een mooie eigenschap is het ACCD-systeem van de 1e trap. Deze gaat automatisch open bij het opschroeven aan de kranen van de duikfles. Zodra de 1e trap wordt losgeschroefd, sluit deze automatisch voor water en vuil. Door deze eigenschap hoeft de automatenset pas na 200 duiken of 2 jaar worden aangeboden voor onderhoud. De kosten voor de automatenset zijn daardoor wat hoger, maar het vereist minder servicebeurten en is daardoor op termijn voordeliger.”

Anderen lezen ook:  Nederlands geluk in paradijselijk Roatan

Inclusief wetsuit 7 mm

Niet geheel onbelangrijk, een goed wetsuit. In pakket Baas zit het Bare Elate (vrouw) & Revel (man) Full 7 mm natpak. Deze kan goed gebruikt worden in Nederland en in de Middellandse Zee. De kracht van dit pak is de two way stretch. “Duikers vragen aan mij waar de ritsen van de polsen en enkels zijn. Mijn advies is dan trek het duikpak aan en kijk of het nodig is. De reacties zijn altijd, wow, het is zo flexibel dat ik het duikpak in een keer kan aantrekken! Met de diverse tussenmaten slaagt iedere duiker met dit duikpak,” geeft Richard aan. Na de paasvakantie kan hier het Bare Sports S-flex / Nixie Hooded 7 mm vest of overpak overheen getrokken worden voor extra warmte. De Bare Ice Boots hebben een goede dikke zool voor het makkelijk lopen over de dijken en scherpe schelpen bij het te water gaan in Zeeland. De Mares Avanti Quattro vinnen zijn al tijden legendarisch en favorieten bij diverse duikers. De duikfles, duikmasker, snorkel en handschoenen maken de set compleet.

 

 

Het advies komt van Sublub Voerendaal, maar uiteindelijk maakt de startende duiker zelf zijn keuze. In de duikwinkel heb je het voordeel dat het advies bij jou past en zaken bespreekbaar zijn. Zowel Richard als Paul geven aan dat zij adviseurs zijn en geen verkopers. “Je kan kiezen om snel iets te verkopen, maar dat willen wij niet. Het gaat om een tevreden klant, want die komt namelijk ook terug in onze duikwinkel. Zij weten dat wij zelf duiken en professioneel bezig zijn met de duiksport en dat zorgt voor vaste glimlachende terugkerende klanten!”

Anderen lezen ook:  Sealife Benelux

Wat zit er in pakket Baas?

 • Seac flesnet 10 liter zwart
 • Cilinder staal 10 liter 232 Bar
 • Tankvoet 10 Liter 170 mm black
 • 5x Sotflood 2 kg
 • Console naar keuze
 • AquaLung Look duikmasker
 • Bare coldwater 5 mm duikhandschoenen
 • AquaLung Air Dry PV Snorkel
 • Mares Avanti Quattro+ duikvinnen
 • Bare Ice Boots 6 mm duikschoenen
 • Bare Sport S-flex/Nixie Hooded 7 mm Vest
 • Kraan 232 bar M25X2 G5/8 Viton
 • Bare Elate & Revel Full duikpak 7 mm
 • AquaLung Axiom trimvest
 • AquaLung Pack Helix Compact Pro / Octopus Automatenset

Prijs: € 2.399

 

Faciliteiten Anthias Voerendaal

 • Duikwinkel
 • Snorkel & zwemmateriaal
 • Vulstation 200 en 300 bar
 • Vulstation nitrox en trimix
 • Onderhoud duikmateriaal
 • Gratis parkeren voor de deur: Valkenburgerweg 12 in Voerendaal.
 • Check hier de actuele openingstijden van Anthias Divecenter

Check de review over de Bare Elate & Revel

Lees over ons eerdere bezoek aan SubLub Voerendaal