Door: Jordy de Lange

Bonaire – Kralendijk

Eindelijk is de vakantie begonnen! Samen met een van mijn beste vrienden, Jacco, ga ik naar Bonaire om te duiken. We hoeven gelukkig niet veel bagage mee te nemen, want we zitten op Bonaire in een mooi hotel.

Op Bonaire komen we helemaal tot rust. De hoofdstad Kralendijk, is een fijne plek om uit te waaien en heeft een prachtig strand. Hier waren we dan ook veel te vinden. Het kleine eiland staat bekend om haar mooie duikplekken, en Jacco en ik kunnen niet wachtten om het onderwaterleven met onze eigen ogen te bekijken.
Naast het de mooie duiken is er ook genoeg te doen op Bonaire zelf. Zo zijn er diverse tochten waarmee je naar het mangrove bos kunt. Wij hebben er voor gekozen om onder anderen naar het Marine Park te gaan. Het Marine Park is een gebied van ongeveer 27 vierkante kilometer waarbinnen het verboden is om op de dieren te jagen. Hierdoor lijkt het wel alsof de dieren totaal geen angst hebben voor mensen. De dieren zijn erg kalm en laten je dichtbij komen.

Tijdens onze reis hebben we veel dieren gezien. Hieronder zie je een paar foto’s die we gemaakt hebben op Bonaire. We hebben ook een nurse shark gezien, maar deze kregen we helaas niet goed op de foto.

Het is prachtig om te zien hoe de natuur zich op dit eiland heeft ontwikkeld, Bonaire is echt een bijzondere bestemming waar je je geen moment hoeft te vervelen. Jacco en ik gaan volgend jaar weer naar Bonaire op vakantie!

Anderen lezen ook:  Duikexpeditie doet een clean up langs de kust


Zwemmende schildpad in Bonaire


Zwemmende murene in Bonaire

Egypte – Sharm el Sheikh

Naast Bonaire, zijn Jacco en ik ook op vakantie geweest naar Egypte.
In de badplaats Sharm el Sheikh kun je erg goed duiken. Wij zitten dit keer in een vrij groot hotel, met veel activiteiten. Dankzij het zeebriesje, is het warme weer van dagelijks 33 graden is goed uit te houden. De Egyptenaren zelf zijn erg vriendelijke en behulpzaam.
Sharm el Sheikh is een echte toeristen plek, met een mooie oude markt in de stad zelf en een bijzonder museum over de cultuur van de bedoeïenen. Al met al een heerlijke plaats om te ontspannen als je van warm weer, een koud biertje en mooie duiken houdt!

Heerlijk ontspannen in Sharm el Sheikh

Na al dat moois bovenwater, is het tijd om het onderwaterleven te bewonderen. Het valt ons op dat er koraal in allerlei soorten en maten en veel verschillende vissoorten te zien zijn. De meeste vissen zwemmen in grote groepen samen, en slechts een paar vissen zwemmen alleen. Het is grappig om te zien hoe de vissen het koraal gebruiken als schuilplaats. Het is soms even goed kijken, maar juist tussen het koraal zien we opmerkelijke vissen.

Uiteraard maken we ook een duik op de SS Thistlegorm. De Thistlegorm is een oud Brits schip, dat vroeger gebombardeerd is door de Duitsers. Het is een bekende trekpleister voor duikers en je kunt zelfs in het schip. Wij vonden het erg gaaf om dit wrak met eigen ogen te zien en kunnen het iedere duiker aanraden.

Anderen lezen ook:  Reef Renewal Foundation Bonaire

Onze reis naar Sharm el Sheikh was de moeite meer dan waard, en ik hoop hier ooit weer naartoe terug te gaan!