We daagden je uit om jouw mooiste onderwaterfoto boven water te maken en in te sturen voor deze ludieke fotowedstrijd. Na het presenteren van de Top 10 een week geleden, maken we vandaag de uitslag bekend! Wie zijn de winnaars?

Uitslag #onderwaterfotobovenwater

De schaal met paaseitjes ging leeg. De jury, gevormd door DUIKEN, Onderwaterhuis.nl en Sealife-cameras.com, stond via een hotline tijdens de Paasdagen met elkaar in contact. Er was geen tijd om eieren te zoeken. Er moest een knoop doorgehakt worden.

Wie heeft de meest originele #onderwaterfotobovenwater gemaakt in deze fotowedstrijd? Een foto die ons een pats-boem WOW-gevoel geeft? De paashaas moest bijna tussen beide komen, maar uiteindelijk is de jury eensgezind. De Sea Dragon Mini 900 Dive Light is gewonnen door Lambert Andy!

uitslag

Start to Dive @ Home door Lambert Andy

Zijn inzending, Start to Dive @ Home, is origineel, grappig, kleurrijk, scherp en heeft een uitstekende compositie. Want, geen goede foto zonder een goede compositie. Ben je bekend met compositieregels?

Nee? Neem dan even een kijkje hier of hier voor 10 compositieregels voor onderwaterfotografie. De toegift, een making-off foto (zie openingsfoto, red.) maakte zijn inzending compleet.

Andy van harte gefeliciteerd met je gewonnen prijs!

Great White

We zijn er nog niet, er valt nog een prijs weg te geven. Een Vivid-Pix Land & Sea PLUS onderwaterfoto correctie software pakket, beschikbaar gesteld door Onderwaterhuis.nl, is gewonnen door Kurt Matthys met de foto Great White. Iedereen bedankt voor het stemmen en inzenden. We hopen uiteraard weer snel onze foto’s onder water te maken!

Great White door Kurt Matthys

Hier onder voor de volledigheid nog een keer de top 10 met onze favorieten.

Anderen lezen ook:  Duits scheepswrak vol goud ontdekt voor de kust van IJsland?

Alle inzendingen kun je nakijken in onze fb-post.

Je kon stemmen door jouw favoriete foto op onze facebook post te liken.

Fotograaf: Andre de Zwaan

fotowedstrijd

Afgelopen week viel een 1 of ander magazine over duiken op de mat, waar de achtergrondfoto in staat.

Fotograaf: Arie Eliens

fotowedstrijd

Onze onderwater hond

Fotograaf: Gerhard Steenhuis

Ik wil duiken! Het zicht was letterlijk bagger omdat er geen handige instapplaats was! De temperatuur viel mee. Na de duik twee dodemansduim (iedere hand 1) en twee kikkers die voor mij weg vluchten.

Fotograaf: Jelmer Kozijn

Sow, net even tussendoor gesnorkeld. Water 28 graden en zicht precies 1,5 meter. prima omstandigheden dus!

Fotograaf: Kurt Matthys

fotowedstrijd

Great white

Fotograaf: Lambert Andy

fotowedstrijd

Start to Dive @Home

Fotograaf: Myrna Smitz

fotowedstrijd

Oma wanneer mag ik nou eindelijk leren duiken… nog ff wachten tot je wat groter bent. Ja maar kijk nou ik kan het al aan…

Fotograaf: Robert van den Brink

fotowedstrijd

Het koraal is prachtig

Fotograaf: Suzanne Versteegde-van Gaal

fotowedstrijd

Scuba Bob, een oude bekende voor de redactie van DUIKEN

Fotograaf: Thierry Vandenplas

fotowedstrijd

Badvisjes uit de Aldi, een blauw dekentje van onze hond als achtergrond, een ‘rif’ van verdroogde bloemen. Camera: Olympus Omd em1 op statief en in geflitst. Daarna een photoshopfilter er over en klaar.

fotowedstrijd

De te winnen prijzen in deze fotowedstrijd: een Sea Dragon Mini 900 Dive Light! Onderwaterhuis.NL geeft een Vivid-Pix Land & Sea PLUS onderwaterfoto correctie software pakket weg!

De jury werd gevormd door DUIKEN, Onderwaterhuis.nl en Sealife-cameras.com