STINAPA Ranger Luigy Eijbrecht deed tijdens een duik een spannende ontdekking in het Bonaire National Marine Park, hij kwam een Caribische lamantijn tegen!

De Antillean-lamantijn-ondersoort is vermeld als Bedreigd op de IUCN Rode lijst omdat de huidige populatie wordt geschat op minder dan 2.500 volwassen individuen en er wordt voorspeld dat deze een afname van meer dan 20% zal ondergaan in de komende twee generaties. Als je dit schuwe schepsel tegenkomt, blijf dan alsjeblieft op afstand en maak het niet lastig want dit is een zeer bedreigde diersoort.

Net als de andere lamantijnen is de Caraïbische lamantijn geheel aan een leven onder water aangepast. Het dier heeft geen achterste ledematen, en een dunne vacht over het gehele lichaam. Deze dient ter vermindering van de ontwikkeling van algen op de huid. De gemiddelde Caraïbische lamantijn is ongeveer 2,5 tot 4,5 meter groot en tussen de 200 en 600 kg zwaar. Er zijn echter ook exemplaren van 1500 kg waargenomen. De vrouwtjes zijn over het algemeen groter dan de mannetjes. De grote staart dient voor de voortstuwing. De voorpoten worden gebruikt als peddels, om over de bodem te lopen of voedsel vast te houden.

The most exciting find in Bonaire waters today….

Exciting discovery in the Bonaire National Marine Park by STINAPA Ranger Luigy Eijbrecht.IUCN Red list:"Trichechus manatus manatus: EN C1:The Antillean manatee subspecies is listed as Endangered because the current population is estimated at less than 2,500 mature individuals and is predicted to undergo a decline of more than 20% over the next two generations". If you encounter this shy creature, please keep your distance and don't harrass it as this is a very endangered species.

Geplaatst door STINAPA Bonaire op Dinsdag 10 juli 2018

Bron: STINAPA

Anderen lezen ook:  Het perfecte plaatje van een krokodil