Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa bevindt zich praktisch bovenop het wereldberoemde USAT Liberty Wreck. Je hoeft slechts 100 meter langs het strand te lopen om op deze historische bezienswaardigheid te kunnen duiken. Daarbij is het resort van alle gemakken voorzien, de perfecte uitvalsbasis voor jouw duikvakantie! 

Vertel eens iets over jullie geschiedenis? 

De eerste versie stond er al in 1996, maar in 2010 hebben we nagenoeg alles afgebroken en een compleet nieuw resort gebouwd. Vandaag de dag bestaat Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa uit 20 deluxe kamers met zeezicht, twee familiesuites met zeezicht, een liberty suite met zeezicht (junior suite) en twee bungalows met zeezicht. Alle kamers hebben airco, een eigen zitgedeelte en overal is wifi. Er zijn twee zwembaden, waarvan eentje een speciaal duiktrainingsgebied van drie meter diep heeft. Verder is er een restaurant met zeezicht, strandbar, lounge voor zonsondergangen aan zee, een duikcentrum inclusief vulstation en een wellnesscentrum. 

Een eigen duikcentrum! Vertel!

We zijn een SSI Diamond Resort met eigen duikcentrum. Onze eigen Senior Instructeur en Course Director uit Oostenrijk is al 26 jaar bij ons en heeft meer dan 15.000 duiken gemaakt in de baai van Tulamben. Met zoveel ervaring en expertise in huis, kan je er zeker van zijn dat je bij ons resort de best mogelijke duikbeleving krijgt. En het beste van alles is dat onze duikfaciliteiten zich op het terrein bevinden. 

Hebben jullie een huisrif?

Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa bevindt zich praktisch bovenop het wereldberoemde USAT Liberty-scheepswrak. Eenmaal ondergedompeld in het heldere water, kan je genieten van de fascinerende geschiedenis van de USAT Liberty en het zeeleven dat het wrak nu zijn thuis noemt. En het beste van alles? Bij ons resort is deze geweldige duikervaring voor de deur te vinden! Daarnaast hebben we een schitterende drop-of. Daar zijn talloze macro-duikplekken waar je pygmeezeepaardjes en ghostpipefishes kunt spotten, maar waar je ook de grote jongens zoals walvishaaien, maanvissen, pijlstaartroggen en haaien tegen het lijf kunt zwemmen.

Anderen lezen ook:  «SubLub Amstelveen is een gezellige duikzaak waarin ik mij direct op mijn gemak voel.»

Je hoeft je niet te vervelen bij jullie… 

Klopt, je kan ook kajaks fietsen en SUP boards huren. Ook is er twee keer per week een traditionele markt waar we onze gasten heen brengen of ga mee met de watervaltour.   

Wat maakt jullie uniek?

Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa is gezegend met een toplocatie om te duiken, maar dat is nog maar het begin! Ons resort heeft namelijk een eigen Doctor in de Mariene Biologie uit Duitsland, en onze eigen Course Director uit Oostenrijk. We zijn trots op onze geweldige familie van meer dan 60 Balinese Tauch Terminal medewerkers uit de omliggende dorpen, die er alles aan doen om onze gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. En als klap op de vuurpijl hebben al onze kamers uitzicht op zee. Ook hebben we de majestueuze Vulkaan Gunung Agung, die 3142 meter hoog is, als onze achtertuin. En als je denkt dat het niet beter kan, dan hebben wij ook nog eens het hele jaar door een heerlijk klimaat met watertemperaturen tussen de 26 en 29 graden!  

Dit gebeurde met de USAT Liberty

De USAT Liberty, ook wel bekend als het Liberty-scheepswrak, was een schip van het Amerikaanse leger en werd gebouwd in New Jersey in 1918. Het schip werd ingezet tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar ook tijdens vredestijd en later opnieuw tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1942 werd ze getorpedeerd door een Japanse onderzeeër en vervolgens gestrand op het eiland Bali (Tulamben). Het schip werd eerst gestript door het Amerikaanse leger en later ook door lokale inwoners, voordat het op het strand bleef liggen en onder de brandende zon begon te roesten. Tegenwoordig is dit  het meest populaire wrak om te duiken in Bali, nadat een vulkaanuitbarsting in 1963 het schip van het strand de zee in duwde. 

Anderen lezen ook:  Bonaire is geweldig en het teamgevoel bij Dive Friends Bonaire ook! 

 

Checklist duikvakantie

  • Deluxe kamers, suites en bungalows met zeezicht
  • Eigen SSI Duikcentrum
  • Huisrif
  • Twee zwembaden
  • Strandbar
  • Restaurant
  • Lounge
  • Spa 

Tauch Terminal Resort Tulamben & Spa