Ik heb nu al meer dan twee maanden last van verstopte holtes bij mijn neus en voorhoofd. Tot zes meter diepte gaat klaren heel lastig en soms kan ik zelfs niet eens meer zien, zo veel pijn doet het in mijn voorhoofd. Ik forceer niks, de holtes ploppen uiteindelijk wel. Met opstijgen is het hetzelfde verhaal. Dit duurt nu al heel lang en ik ben ook nog steeds verkouden. Heb ik een chronische ontsteking?

Antwoord

Als je zo veel last hebt van verstopte holtes is het verstandig je door een arts te laten onderzoeken. Belangrijk is te weten wat de oorzaak is. Hooikoortsklachten kunnen ook deze verschijnselen geven. Maar tevens de aanwezigheid van poliepen kan verantwoordelijk zijn voor deze klachten. Door verdere irritatie van je slijmvlies maak je het alleen maar erger. Het is overigens onverstandig te duiken als je zo veel klachten hebt. Het is natuurlijk niet normaal als je zo veel pijn hebt bij het klaren dat je niets meer ziet. Ik adviseer je het duiken even te laten en zo spoedig mogelijk contact op te nemen met je huisarts. Deze kan je dan doorsturen naar een KNO-arts die verstand hee van duikgeneeskunde. Deze vind je op www.mijnduikerarts.nl

Anderen lezen ook:  Kwallensteek