Goed nieuws! Op 20 mei wordt de 7de Mbu kogelvis, oftewel Tetraodon Mbu, in het aquarium van de TODI Brasserie geplaatst. Er is alleen één probleem… de nieuwe bewoner heeft nog geen naam!

 

Wat weten we over de Tetraodon Mbu?

De Tetraodon Mbu is de grootste zoetwaterkogelvis die er bestaat en kent zijn oorsprong in Afrika, in het Congo Basin en in het Tanganyikameer. Het woord “mbu” betekent ‘rots’ in sommige Afrikaanse dialecten. Deze kogelvis houdt zich onder water dan ook gemakkelijk schuil tussen de rotsen; de patronen en kleuren op zijn lichaam vormen namelijk een zeer goede camouflage.

De Mbu kogelvis is erg sociaal en het temperament verschilt enorm per individu. Ze worden maximaal 70 cm groot en kunnen enkel in grote aquaria gehouden worden met een goede filtratie.

 

kogelvis Todi

 

 

Doe mee & win! Hoe gaat de kogelvis heten?

De 6 kogelvissen die nu in het duikbassin vertoeven, beschikken al over een naam: Chef, Tweek, Kenny, Kyle, Butters en Ike. Het nieuwste exemplaar zoekt echter nog een naam en daarvoor schakelen we jouw hulp in.

Stuur een e-mail met de mooiste, grappigste of origineelste naam naar wedstrijd@todi.be óf stop jouw suggestie in de ideeënbus bij het aquarium in de TODI Brasserie. Dit kan van 20 mei t/m 3 juni.

Op 4 juni wordt de winnaar gekozen door het hele TODI- team, hij ontvangt een uniek TODI-shirt.

Anderen lezen ook:  Vijf must see Gozo voor ieder niveau