Ik heb vier dagen gedoken, 2×2 en 2×3 duiken per dag. Keurig binnen de limieten. Ik ben niet dieper geweest dan 25 meter, volgens normaal profiel. Ik voelde me na deze duiken ’s middags wel wat moe; ik heb een uurtje geslapen en ging toen douchen. Het water vond ik erg heet en na de douche, toen ik me aan het afdrogen was, zag ik wat vlekken op mijn buik. ’s Avonds smaakte het eten niet meer, het klamme zweet brak me uit en ik voelde me misselijk worden. Dit zijn de verschijnselen. Het uitlokkende moment… tja, dat weet ik niet. Mijn huisarts heeft naar mijn hart geluisterd en vindt het niet nodig om een echo te laten maken. Weet u wat er aan de hand is geweest?

Willemien

ANTWOORD
Vier dagen achter elkaar duiken kan voor veel mensen best een zware belasting zijn. Ook bij normale profielen. Veel duikers zijn dan onvoldoende gehydrateerd. En het gebruik van een warme douche kan dan een en ander uitlokken. De misselijkheid en het niet smaken van het eten kunnen goed passen bij hoge stikstofgehaltes in het lichaam. Vaak in combinatie met de hoge omgevingstemperatuur. Het is verstandig contact op te nemen met een duikmedisch arts op www.mijnduikerarts.nl

Anderen lezen ook:  Implantaten bovenkaak