Voor velen duikers zijn de Malediven een droombestemming, maar voor je partner, kids of vrienden allicht veel minder… En een duikbrevet halen is er nog niet van gekomen… Maar wat als je die twee nu combineert? Jij duiken vanaf een liveaboard en je partner volgt een duikcursus tijdens deze cruise op de Malediven. Dat is geen droom, het kan echt! Op de luxe MV Keana.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om je niet alleen op bestaande duikers te focussen?

Wij komen oorspronkelijk uit Oostenrijk en hebben veel vrienden die geen duikers zijn. Ze komen ons graag opzoeken, maar mee aan boord, dat wilden ze eigenlijk niet. Zeker niet voor een week!

Het kostte dan ook altijd veel moeite om hen te overtuigen dat het ook voor niet-duikers onvergetelijk en magisch is. En als ze een duikcursus willen volgen, het nóg onvergetelijker wordt. Want we laten graag de prachtige onderwaterwereld zien van de Malediven, aan duikers én niet-duikers!

Dus voor alle niet-duikers is de MV Keana zeker wel interessant voor een vakantie op de Malediven?

Eigenlijk voor iedereen die een water- en natuurliefhebber is. Het is een geweldige kans voor stellen en vrienden waarvan iemand  nog geen duiker is. De duiker kan met een gids mee en de niet-duiker kan een duikcursus volgen. Maar je kan ook gewoon mee als snorkelaar of een DSD doen. Op het zonnedek lezen, genieten van het varen en eilandbezoeken… Alles is heerlijk ontspannen.

Als ik een duikcursus wil gaan doen, kan ik dan vast thuis beginnen met de theorie?

Ja, de theorie kan thuis volledig worden afgerond. Met onze PADI-normen is het ook mogelijk om de eerste zwembadsessies thuis te doen en de openwaterduiken met ons.  Dit wordt vooraf via ons geregeld.

Anderen lezen ook:  Tenerife Diving Academy: topspot Canarische Eilanden

Waarom zou ik mijn OWD leren aan boord van een liveaboard en niet aan wal?

‘Because we can!’. Liveaboards zijn over het algemeen het perfecte platform voor duikers, er is niets beters. De duikers of openwaterstudenten hoeven de uitrusting op geen enkel moment mee te slepen. Alleen met een boot kun je de mooiste duikplekken en enkele van de 1.200 prachtige eilanden van de Malediven bereiken. Het is de combinatie van cruisen en duiken. Aan wal ben je altijd beperkt tot een bepaald gebied.

Waar is het ‘confined water’?

Deze worden gedefinieerd in de PADI-normen, en daar houden we ons natuurlijk aan. We voeren de duiken in confined water uit bij een zandbank of voor een eiland dat bereikbaar is met onze tender, de bijboot.

En dan is het duikbrevet gehaald, wat voor duiken staan vervolgens op de planning?

Na het confined water gaan we duiken maken vanaf onze duikboot genaamd dhoni, die  ongeveer 15 meter lang is en waar al het duikmateriaal al klaarstaat. Natuurlijk hangt het ook af van het leertempo van de leerlingen waar we gaan duiken. Over het algemeen maken we typische Maledivische duiken. De duikplekken zijn zo gekozen dat we veilig en plezierige duiken kunnen maken.

Hier komt onze expertise om de hoek kijken. Doordat we ‘slechts’ twee duiken per dag doen met de kersverse cursisten, kunnen we de timing van onze duiken veel beter controleren om bijvoorbeeld sterke stroming te vermijden. Je kunt ons hier volledig in vertrouwen dat het altijd veilige duiksituaties zijn voor beginnende duikers.

Anderen lezen ook:  Master Liveaboards: «De bestverkochte route is Tubbataha»

Hoe ziet de MV Keana eruit?

Een liveaboard is als een drijvend hotel met 14 medewerkers. We nemen maximaal 16 duikers mee, ondergebracht in acht kamers met eigen badkamer en uitzicht op zee (alle kamers zijn boven zeeniveau) en de ramen kunnen open. Twee chef-koks nemen je mee op een culinaire reis door het Indiase subcontinent, authentiek Maldivisch eten en een mix van continentale klassiekers.

Maar ook vis gevangen met stok en lijn, evenals vegetarische gerechten.  Verse vruchtensappen, alcoholische en non-alcoholische dranken, wijn en bier van de tap zijn verkrijgbaar aan de bar. Een ruim zonnedek biedt voldoende ruimte om te ontspannen en om yoga te doen.

Welke route gaan we varen?

We zullen het beste uit de reis halen. De exacte route wordt gekozen afhankelijk van de omstandigheden zoals wind, stroming en daadwerkelijke waarnemingen van dieren in de gebieden. Grofweg kunnen we zeggen dat we het Ari-atol en het Vaavu-atol aan zullen doen.

De liveaboard is inclusief:

Verblijf in tweepersoonshut
Raam kan open of gebruik airco
3x per dag buffet
GST Government tax
Green tax
Gratis water
Gepersonaliseerde waterfles
24/7 gratis thee en koffie
3 duiken per dag
Beach BBQ als weer het toestaat
Eilandexcursies
Geen massaduiken, kleine groepen
Bezoek aan Male op de laatste dag

Info

De trip word georganiseerd door Ocean Gorilla. Ocean Gorilla biedt op maat gemaakte safariboottochten op de Malediven. Meer info over boeken en reisdata? Check dan www.en.oceangorilla.com en www.keana.mv