Op maandag 11 september heeft WWF’s partnerorganisatie Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) een satellietzender geplaatst op de groene zeeschildpad Bonni. Deze ’tracker’ volgt Bonni tijdens haar zwemtocht naar de plekken waar ze eten vindt. 

De tracker is geplaatst net nadat Bonni haar eieren op het strand van Bonaire had gelegd. Deze technologie zorgt ervoor dat Bonni ‘real-time’ gevolgd kan worden. We kunnen dus precies zien waar ze zwemt! Met de gegevens die hieruit voortkomen, krijgen we meer informatie voor de beste methoden voor het behouden en beschermen van zeeschildpadden in de regio.

Bonni terug naar huis

Direct na het plaatsten van de tracker op Bonni, ontvingen onze collega’s signalen van het apparaat en konden ze zien dat Bonni de wateren rondom Bonaire verliet. Dit wijst erop dat dit het laatste nest van dit seizoen was voor Bonni. Tijd voor haar om aan de lange reis naar volle zee te beginnen. Donderdag bevond Bonni zich al in het meest oostelijke deel van de Las Avez-archipel, ten Noorden van Venezuela. Wat zullen haar verdere reisplannen zijn? We zijn heel benieuwd en houden haar goed in de gaten.

Wil je Bonni ook volgen? Kijk dan hier.

Bekijk ook: Eén stukje plastic kan schildpad al fataal worden

Anderen lezen ook:  Opvolger Icon HD: de Mares Genius