Steffen Ehrath werd in 2011 direct verliefd op Santa Maria. Drie jaar later kocht hij Wahoo Diving, een grote kans op een geweldig eiland dat vele opwindende duikmogelijkheden heeft.

“Duiken met mobula’s is het meest populair”

 Waarom Santa Maria?

Santa Maria biedt alles wat nodig is om spannende duiken in het midden van de Atlantische Oceaan te combineren met ontspannen vakanties – weg van het massatoerisme. Hoewel het niet heel eenvoudig is om in Santa Maria te komen, wordt deze langere reis ruimschoots gecompenseerd door de ongerepte natuur en de duikplekken – zonder aanwezigheid van andere boten of duikers.Wat voor soort duiken bied je aan?

Wahoo Diving

De duiklocaties rond Santa Maria bieden het hele scala van grotten, steile wanden, rots- en lavaformaties als gevolg van de vulkanische topografie, maar ook duiken in blauw water, nachtduiken en vanaf 2020 ook wrakduiken! Dan wordt een Portugees marineschip afgezonken als kunstmatig rif. De meest populaire sites zijn zonder twijfel Baixa do Ambrosio met de mobula’s en Formigas & Dollabarat Reserve, die bekend ​staan ​om ontmoetingen met grotere vissoorten.

Wahoo Diving

Wahoo Diving

Wat was het hoogtepunt van 2019?

Het lukt mij niet om één hoogtepunt per seizoen te benoemen. Van enorme scholen dolfijnen die boottochten begeleiden, tot potvissen met een kalf, snorkelen met een groep dolfijnen, duiken in baitballs, in het blauwe water omringd worden door tientallen mobula’s, scholen van meer dan honderden amberjacks en barracuda’s spotten… Kijken naar jagende geelvintonijnen die gevolgd worden door walvishaaien – en dat allemaal binnen Europa!

Wahoo Diving

Santa Maria heeft de meeste zonuren op de Azoren?

Santa Maria is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Azoren-archipel en heeft de meeste zonuren. De watertemperatuur is in augustus en september tot 25° C wat ongeveer 1-2 graden meer is in vergelijking met de andere eilanden. Ook is het zicht meestal tussen 25 en 30 meter, soms meer dan 40 meter.

Website: www.wahoo-diving.com